Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Peugeot 208

De Peugeot 208 staat bekend als een compact automodel verdeeld in 2 generaties. De eerste generatie werd geproduceerd van 2012 tot en met 2019. In 2019 kwam Peugeot met een tweede generatie die tot heden nog geproduceerd wordt. Het verschil met de eerste generatie is dat de auto lichter is maar wel langer en breder dan zijn voorganger. De tweede generatie heeft ook een elektrische variant, de e-208. Volgens WLTP-cyclus bedraagt de actieradius 340 km. Dit houdt in dat de auto 340 km kan afleggen zonder op te hoeven laden. De Peugeot 208 is de opvolger van de Peugeot 207.

Prijs

De eerste generatie wordt niet meer geproduceerd dit houdt in dat de prijs lager ligt omdat je alleen nog occasions kan kopen. De prijs varieert en hangt af van factoren zoals de kilometerstand, voertuiggeschiedenis enzovoort. Voor de tweede generatie ligt de prijs hoger omdat het model vrij nieuw is. Er zijn al wel occasions beschikbaar maar doordat de auto dan vaak nog zo goed als nieuw is ligt de prijs nog vaak rond de 18.000 tot 30.000 euro. De nieuwprijs voor een Peugeot 208 bedraagt tussen de €18.900 en €39.050. Bij het aanschaffen van een gloednieuwe auto kan je uiteraard ook nog een aantal extra opties selecteren zoals een voetsensor voor de elektronische achterklep. Dit is dan uiteraard wel tegen een meerprijs.

Onderdelen

Onderdelen zijn voor de Peugeot 208 makkelijk te vinden. Dit is positief voor de prijs van de onderdelen. Hoe moeilijker de onderdelen te vinden zijn hoe duurder het wordt. Veel garages hebben de onderdelen al op voorraad liggen en zo niet dan kunnen ze makkelijk besteld worden. Voor de mensen die toch liever zelf aan hun auto sleutelen bestaat er ook nog de optie om de onderdelen online te bestellen via verschillende websites voor auto-onderdelen.

https://www.haaimahylkema.nl/peugeot/modellen/nieuwe-208/