Ererondje
Image default
Muziek

Piano leren spelen tips

Spieren opwarmen Voordat u aan de slag gaat achter uw piano is het goed om uw spieren een warming-up te geven. U kunt hiervoor verschillende oefeningen gebruiken, Als u regelmatig veel oefent of speelt met spieren die nog niet warm genoeg zijn, is dat niet goed en heeft u kans op blessures. Dat is het laatste dat u wilt.

Speel liedjes na Train uw muzikaal gehoor door liedjes na te spelen. Misschoen lijkt dat onmogelijk, maar het werkt eigenlijk hetzelfde als het leren van een taal. Laat u niet ontmoedigen en begin hiermee en u zult merken dat het werkt!

Maak gebruik van een metronoom Muziek gaat over ritme en het tellen van noten. Vooral als beginner kan dit erg moeilijk zijn. Een goed hulpmiddel hierbij is een metronoom. Een metronoom kunt u kopen in de winkel of downloaden als app. Schaam u hier niet voor, want zelfs professionele pianisten maken hier nog regelmatig gebruik van.

Maak pas op de plaats Ga niet oefenen als een dolle, maar maak pas op de plaats. Spierkramp kan volgen op te intensief oefenen en stop dan ook meteen als u het merkt. U wilt uw spieren niet overbelasten, want dit kan uiteindelijk weer leiden tot een ontsteking en dan bent u verder van huis.

Nooit te oud om te leren Zowel jong als oud kan piano leren spelen. Mensen denken vaak dat je jong moet beginnen met pianolessen, maar dat is niet volledig waar. Natuurijk leer je op jonge leeftijd sneller dan op oudere leeftijd, maar met de juiste houding en inzet komt u een heel eind. Toch meer weten over de Jack Russel.

Voor meer info : http://jackrusselopvoeden.nl