Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Steiger engineering en de verplichte keuring van deze bouwstellingen

Steigers, ook wel bouwstellingen genoemd, dienen te voldoen aan de EMETL EU17S en de Richtlijn Steigers zoals opgesteld door de VSB in samenwerking met de VNCI. De Richtlijn Steigers is een handvat dat informatie over diverse steigerconstructies geeft en aandacht besteedt aan zeer specifieke aspecten daarvan, waaronder rekenmethodieken, verankering en staanderaanzet. Logischerwijs zijn dit zaken die u het liefst aan een professionele partij uit handen geeft die hier op dagelijkse basis mee te maken heeft. Zo een partij treft u in Steigertekening.nl BV.

Steiger engineering op basis van de door u aangeleverde informatie

De werkwijze van het bedrijf is helder en eenduidig. U als opdrachtgever die een steiger nodig heeft, levert de benodigde informatie aan met behulp van het speciaal daarvoor ontwikkelde Project Informatie Blad, waarna de professionals aan de slag gaan met de zogeheten steiger engineering. Er worden berekeningen en tekeningen van de steiger gemaakt. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de categorieën woningbouw en appartementencomplexen, maar kan u ook bij complexere steiger engineering van dienst zijn.

Het belang van de verplichte keuring van steigers

Een steiger is een belangrijk hulpmiddel om op hoogtes te kunnen werken. In de tijdelijke constructie van stalen buizen schuilen echter diverse risico’s. Om die reden heeft de Nederlandse overheid dan ook besloten dat alle steigers op aspecten als kwaliteit en veiligheid gekeurd moeten worden. Ook hiervoor neemt u een erkend bedrijf in de arm. Naast steiger engineering biedt Steigertekening.nl BV ook deze dienst aan.

Waarborg de veiligheid van uw werknemers

Bent u op zoek naar een erkend en ervaren steigerinspecteur? Dan bent u dus bij hetzelfde bedrijf aan het juiste adres. Er wordt door een van de professionals met de grootst mogelijke aandacht bekeken of de steigerconstructie de veiligheid van degenen die deze zullen gaan gebruiken, waarborgt. Daarbij worden alle geldende normen en voorschriften in acht genomen.