Ererondje
Image default
Woningen

Tips wanneer je uit huis gaat

Wanneer je op jezelf gaat wonen komen er opeens verschillende kosten om de hoek kijken waar je misschien nog geen rekening mee had gehouden. Zo dien je verschillende verzekeringen af te sluiten, ga je gemeentekosten betalen, heb je waarschijnlijk hulp nodig van Verhuismeesters Alkmaar en moet je nu ook voor het eerst je eigen boodschap betalen.

Waar ga je wonen?

De manier waarop je gaat wonen kan verschillende kosten of zelfs inkomsten met zich meebrengen. Ga jij huren? Dan is er een  verschil tussen een sociale huurwoning of een huurwoning in de vrije sector. Bij een sociale huurwoning is het verstandig om na te kijken of je wellicht recht hebt op huurtoeslag. Dit hangt af van jouw inkomen, of je met iemand samen woont en van de maandelijkse huur. Vaak zijn er voor dit soort woningen wel lange wachtlijsten, vooral in grote steden.

Bij een koopwoning betaal je geen huur maar hypotheek. Daarnaast kunnen er kosten bij komen ten opzichte van een huurwoning aangezien je nu eigenaar bent van de woning.

Budgeteren kun je leren

Naast je maandelijkse huur of hypotheek en aansluitende verzekeringen komen er nog veel meer veranderingen kijken in je uitgavenpatroon. Wellicht sta je nog ingeschreven op de zorgverzekering bij je ouders. Deze zul je moeten overzetten op jouw eigen naam.

Vergeet niet om naast je woning ook je spullen goed te verzekeren. Dit doe je met behulp van een inboedelverzekering. Deze sluit je af per woning.

Daarnaast natuurlijk je dagelijkse boodschappen of het uiteten, een telefoon of internet abonnement, en wellicht ben je nog lid van een sportclub.

Om overzicht te houden op al deze kosten is het verstandig om een digitaal huishoudboekje bij te houden. Hier zijn verschillende apps voor die je daarbij kunnen helpen. Met de tijd zul je dan zien waar je meeste geld naar toe gaat.

Nu eerst de verhuizing

Maargoed, nu eerst je oude kamer leeg ruimen en zien wat je allemaal gaat meenemen. Probeer vooraf een goede selectie te maken tussen spullen die je nog gebruikt en spullen waar je al jaren niet meer naar hebt gekeken. Misschien is het nu een goed moment om daar afscheid van te nemen?

Als alle dozen klaar staan en het tijd is om te gaan is het verstandig een goede verhuizer in handen te nemen. Kies voor een lokale verhuizer zoals Verhuisbedrijf Alkmaar, zij kennen de buurt en brengen je spullen met alle voorzichtigheid naar je nieuwe woning.

 

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-alkmaar/