Ererondje
Image default
Winkelen

Waarom moeders op zoek moeten gaan naar een kolfbeha

Als moeder zijn er veel verschillende items en producten waar je doorheen moet waden om erachter te komen wat het beste is voor jou en de zorg voor je baby. Een kolfbeha is een van de producten waar je zeker op moet letten om borstvoeding te vergemakkelijken. In dit artikel worden vijf redenen waarom elke moeder op zoek moet naar een kolfbeha besproken, waarbij er ook op een eenvoudige manier uitgelegd wordt hoe je borstvoeding kunt kolven met behulp van een kolfbeha.

Wat is een kolfbeha?

Een kolfbeha is in principe een reguliere beha, maar met een handige opening in beide kopjes waardoor je eenvoudig een kolfsetje erin kunt stoppen. Door een gat te maken waar het kolfsetje in de beha past, kun je de fles en het kolfsysteem gebruiken terwijl je je gewone dagelijkse activiteiten blijft uitvoeren, waardoor je kostbare tijd kunt besparen. De meeste kolfbeha’s zijn gemaakt van ademend, zacht materiaal met draagcomfort.

Waarom moeders op zoek moeten gaan naar een kolfbeha

Hieronder staan vijf redenen waarom moeders op zoek moeten gaan naar een kolfbeha:

  • Het is onopgemerkt – een van de voordelen van een kolfbeha is dat je het helemaal voor jezelf kunt houden. Door een discrete kolfbeha aan te schaffen, kun je de kolfset onopgemerkt meenemen, waardoor je die extra speen met melk mee kunt nemen tijdens bijvoorbeeld een dagje weg.
  • Het is comfortabel – sommige kolfbeha’s zijn gemaakt van ademend materiaal dat je gewone beha’s imiteert en die je dezelfde zachtheid en comfort biedt.
  • Het biedt ondersteuning – door de extra ondersteuning die je krijgt van een kolfbeha, voorkom je dat je schouders en rug overbelast raken.
  • Het is eenvoudiger om te kolven – de meeste kolfbeha’s hebben een handige guichetopening aan de voorkant die je het gemakkelijker maakt om je baby te voeden met borstvoeding.
  • Het biedt extra opslagruimte – sommige kolfbeha’s hebben ook ritsen of zakken voor extra opslagruimte, zoals een extra speen of watervrij papier.

Hoe kolven met een kolfbeha?

Het kolven met een kolfbeha vereist een paar eenvoudige stappen. Voordat je begint te kolven, was je handen grondig met warm, zeepwater. Sluit vervolgens de kolfset aan op de kolfbeha. Plaats de kolfset zo laag mogelijk, zodat deze niet tegen je borst drukt. Zet je kolfset aan en zorg ervoor dat de persoonlijke instellingen juist zijn. Plaats nu het kolfset op je borst om te zuigen. Zodra de melk begint te stromen, pas je je kolfinstellingen aan om ervoor te zorgen dat het kolven zo comfortabel mogelijk is. Als laatste, stop je met het kolven wanneer je klaar bent.

Conclusie

Kolfbehaproducten zijn een must voor elke moeder die borstvoeding geeft, aangezien ze comfortabel, onopgemerkt en handig zijn. Met de bovengenoemde tips kun je op eenvoudige wijze kolven met een kolfbeha, waarbij je het kolfset comfortabel kunt gebruiken en tegelijkertijd een extra speen of watervrij papier kunt opslaan. Als je op zoek bent naar een goede kolfbeha, kies dan altijd voor de best geteste kolfbeha.

.