Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Waarom zonwerend glas een waardevolle toevoeging is aan jouw huis!

Met de zomers die we de laatste jaren in Nederland ervaren, is het belangrijk om te weten hoe je jouw huis koel kunt houden. Een effectieve manier om warmte in jouw huis te verminderen, is door zonwerend glas te gebruiken. Zonwerend glas blokkeert niet alleen schadelijke UV-stralen, maar ook infraroodstraling die warmte produceert. Het inschakelen van zonwerend glas in jouw huis biedt verschillende voordelen; ontdek ze in deze blog!

 

Wat is zonwerend glas en hoe werkt het?

Zonwerend glas is extra glas dat in uw ramen is geïntegreerd. Het bevat speciale coatings die de warmteoverdracht van de zon in uw huis verminderen en de schadelijke effecten van zonlicht blokkeren. Dit geavanceerde glas is ontworpen om het huis koel te houden, meubels te beschermen tegen verkleuring en een huis comfortabeler te maken. Het glas is zo ontworpen dat het natuurlijke licht doorlaat, waardoor uw huis niet donker wordt, maar de schadelijke effecten van zonlicht worden tegengegaan.

 

Voordelen van zonwerend glas

Het installeren en monteren van zonwerend glas in huis heeft heel veel voordelen. Het biedt naast bescherming tegen de schadelijke effecten van zonlicht nog meer voordelen. Met zonwerend glas kun je de temperatuur in jouw huis tot wel 10 graden verlagen en dat betekent dat je minder energie hoeft te gebruiken om jouw huis te koelen.

Daarnaast biedt zonwerend glas bescherming van jouw interieur tegen schadelijke UV-stralen en voorkomt zo verkleuring. Tot slot houdt zonwerend glas niet alleen de warmte buiten, maar ook het geluid. Zo kunt je binnen in huis in alle rust genieten.

 

Kosten voordelen van zonwerend glas

Hoewel zonwerend glas iets duurder is dan normaal raam glas, biedt het op de lange termijn kostenvoordelen. Doordat zonwerend glas de warmte buiten houdt, hoeft je minder airconditioning te gebruiken en hierdoor bespaart u dus ook kosten op jouw energierekening. Bovendien hoef je hierdoor minder of helemaal niet  te investeren in een extra en dure airconditioning systeem.

 

Soorten zonwerend glas

Er zijn verschillende types zonwerend glas om uit te kiezen, van basisproducten tot hoogwaardige, technologisch geavanceerde opties. Je kunt kiezen uit zonwerend glas in diverse kleuren en zelfs transparant getint glas om een esthetische uitstraling te behouden. Het is belangrijk dat je het zonwerende glas kiest dat precies past bij de behoeften van jouw huis en budget.

 

Installeren van zonwerend glas

Om te profiteren van alle voordelen van zonwerend glas, moet het correct worden geïnstalleerd. Het installatieproces vereist ervaring en deskundigheid en het is daarom aan te raden het altijd door professionals te laten doen. Als je niet zeker bent van de beste oplossing voor jouw huis, kunt u altijd contact opnemen met een specialist die jou kan helpen bij het maken van de beste keuze.

https://www.glasgigant.nl