Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Waarop letten bij een bestelbus huren?

Zelf verhuizen of grote dingen vervoeren, kunt u gemakkelijk zelf doen en het bespaart u enorm veel kosten. U bent alleen afhankelijk van uw eigen verhuisdatum en van de hulp van uw vrienden. Weet u wanneer zij allemaal kunnen, dan kunt u op die dag een bestelbus huren. Waar moet u allemaal op letten bij het huren van een bestelwagen of -busje bij Blue Rent a Car?

Prijsafhankelijke factoren

Ten eerste let u natuurlijk op de kosten van een bestelbus huren. Deze prijzen lopen uiteen van €25 tot €150 per dag. Een aantal factoren bepalen hierbij de prijs:

  • De grootte van de te huren bestelwagen
  • Kilometervrij een personenbusje huren of een aantal vrij te rijden kilometers?
  • De hoogte van het eigen risico
  • De verzekeringsdekking
  • De periode van huren
  • Vervoermaterialen, zoals dekens, nodig?
  • Is leeftijd van belang?

Moet u een borg betalen?

Bij de meeste verhuurbedrijven betaalt u vooraf een flinke borg. De hoogte van de borg is afhankelijk van het eigen risico en de grootte van de bestelbus die u huurt. Borg krijgt u terug, wanneer u de gehuurde wagen onbeschadigd inlevert.

Aantal vrije kilometers

Een personenbusje kunt u ook kilometervrij huren bij veel aanbieders. Dit betekent dat zonder bij te betalen elke gewenste afstand kunt afleggen. Er zijn ook verhuurders die slechts honderd kilometer aanbieden zonder bijbetaling. Bij Blue Rent a Car kunt u een personenbusje kilometervrij huren.

Tijd van huren

Een bestelbus of bestelwagen huren doet u per kalenderdag of per 24 uur. Dat is afhankelijk van het verhuurbedrijf. Per kalenderdag een bestelbus huren houdt in dat u de wagen retourneert voor sluitingstijd of voor middernacht. Per 24 uur huren houdt in dat u het voertuig terugbrengt, voordat uw 24 uur om zijn.

Ontdek het eigen risico

Een verhuiswagen is groter dan uw eigen auto in de meeste gevallen en schade is daarom snel gemaakt. Zorg dus altijd voor een goede verzekering, zodat u hiertegen gedekt bent. Iedere bestelbus is WA-verzekerd. Schade aan uw bus valt hier echter niet onder. Een allrisk-verzekering dekt ook schade aan de bus, maar die wordt niet door iedere verhuurder aangeboden.