Ererondje
Image default
Auto's en Motoren

Wanneer kun je het beste beginnen met rijlessen in Tilburg

Elke 17/18 jarige kent het wel, wanneer is de tijd nou rijp om te beginnen met rijlessen in Tilburg, waar moet je nou op letten. Wat zijn de voorwaarden en verschillen? In dit artikel ga ik je tips en vergelijkingen geven over waar je nou op moet letten als je niet zeker weet wanneer je moet beginnen moet rijlessen.

Zomer of winter?

Niet alleen de leeftijd kan een belangrijke rol spelen in deze beslissing, maar natuurlijk ook gewoon in welke periode van het jaar je besluit te beginnen! Ga je rijlessen volgen in de zomervakantie? Dan heb je een aantal gigantische voordelen. Als eerste dat een groot deel van de mensen op vakantie is, dus is het ook een stuk rustiger op de weg, wat een stuk minder stress geeft en minder mensen om rekening mee te houden. En als je rijlessen graag in de avond doet heb je daarnaast ook nog eens als voordeel dat het een stuk langer licht is! Het is natuurlijk ook belangrijk dat je een autorijschool in Tilburg hebt die ook in de avond lesgeeft. Ook heb je in de zomervakantie veel meer tijd, geen studie, dus je hoeft niet naar school en daarnaast heb je de mazzel dat je je alleen op je rijlessen hoeft te concentreren en niet op het leren van tentamens!

 

Winterse omstandigheden.

De kans dat je een tijdje te maken hebt met winterse omstandigheden is echter wel groot, een gemiddelde leerling doet er namelijk meestal wel een paar maanden over om zijn rijbewijs te halen. Kortom, kou, veel regen, sneeuw en vaak gladheid, iets waar je niets aan kunt doen. Omdat de kans toch groot is dat je hiermee te maken krijgt kan het juist slim zijn om midden in de winter te beginnen, als deze omstandigheden eenmaal voorbij zijn heb je juist het meest pittige deel al achter de rug, en kun je je daarna lekker verheugen op het rijden in het lekkere zomerweer.

Hoe zit het met de leeftijd?

Ook speelt de leeftijd natuurlijk een rol, tegenwoordig is het zo dat je op 16,5 jarige leeftijd al mag beginnen met rijlessen, en op je 17e mag je je rijbewijs al halen! Dat klinkt natuurlijk prachtig allemaal, maar je moet over een paar dingen wel nadenken. Voor je 18e mag je toch niet helemaal zelfstandig rijden, je kunt als je voor je 18e je rijbewijs haalt ervaring opdoen d.m.v een coach, maar je mag op je 17e niet autorijden zonder je coach, voor de ervaring is het misschien leuk maar echt heel veel heb je er niet aan. Ook is het zo dat als je voor je 18e je rijbewijs haalt, je een aantal jaar langer een beginnersrijbewijs hebt dat als je met 18 jarige leeftijd of hoger je rijbewijs haalt. Aan het halen van je rijbewijs bij een goede rijschool op of boven je 18e heeft dus ook zeker voordelen.

Het hangt vooral af van je eigen principes.

De perfecte timing bestaat eigenlijk niet, iedereen is anders, het hangt er maar net vanaf hoe je het bekijkt en wat voor jou belangrijk is. Het gaat erom wat je eigen prioriteiten en belangen zijn. Aan elke timing zitten zowel voor- als nadelen. En als je eenmaal je rijbewijs hebt, zul je toch aan alle gewoontes en omstandigheden moeten wennen. Zowel de zomerse- als de winterse omstandigheden, zowel regen en mooi weer, en ook aan drukte en rustige verkeersomstandigheden. Bezoek voor meer informatie de website van Verkeersschool Michael in Tilburg.

https://www.vsmichael.nl/