Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Wanneer onderdelen van je wasmachine te vervangen

Weet jij wanneer het tijd is om onderdelen van je wasmachine te vervangen? Heb je enig idee hoe je kunt zien of een bepaald onderdeel vervangen of gerepareerd moet worden? Zo niet, lees dan snel verder om het antwoord op deze vragen te vinden.  

Een wasmachine is een essentieel onderdeel van elk huis. Hij werkt letterlijk dag in dag uit om onze kleren en linnengoed schoon te houden. Maar net als elk ander apparaat zullen onze wasmachines na verloop van tijd reparaties of vervangende onderdelen nodig hebben. Als je weet wanneer iets vervangen moet worden, kun je de levensduur van je wasmachine verlengen en geld besparen op dure reparaties.  Hieronder bespreken we op welke tekenen je moet letten die aangeven dat het tijd is om wasmachine onderdelen te vervangen.

Vreemde geluiden of geuren 

Een betrouwbaar teken dat er iets in je wasmachine vervangen moet worden is als je vreemde geluiden hoort terwijl hij draait of als hij slecht ruikt. De meeste geluiden die uit een wasmachine komen zijn normaal, maar als je harde dreunende of bonkende geluiden hoort die gedurende de hele cyclus aanhouden, dan kan dat een teken zijn dat de motor, de riem of het roerwerk beschadigd is en vervangen moet worden. Als er een geur uit je wasmachine komt, dan kan dat veroorzaakt worden door schimmelgroei in de trommel door stilstaand water na een wasbeurt. Dit betekent dat het tijd is voor een nieuwe pakking, die de deur tijdens het gebruik afsluit en voorkomt dat er water uit de trommel lekt. 

Lekken en slechte afvoer 

Een ander zeker teken dat er iets in je wasmachine vervangen moet worden is als er water op de vloer lekt tijdens het gebruik of als de afvoer na elke wascyclus slecht is. Lekken komt meestal doordat een van de slangen die naar de wasmachine leiden los zit of gescheurd is en vervangen moet worden, of doordat er schade is aan de inwendige onderdelen, zoals een kapotte vulklep die regelt hoeveel water er bij elke wasbeurt in de trommel komt. Slechte afvoer betekent meestal dat de afvoer in het systeem verstopt is en dus schoongemaakt moet worden, maar het kan ook betekenen dat een van de slangen verstopt is door bezinksel en vervangen moet worden. 

Het is belangrijk om te weten wanneer het tijd is om onderdelen van je wasmachine te vervangen, zodat je hem jarenlang efficiënt en betrouwbaar kunt laten draaien. Als je vreemde geluiden hoort, geuren ruikt, lekken op je vloer opmerkt of een slechte afvoer hebt na elke wasbeurt, dan is de kans groot dat een (of meer) onderdelen van het systeem snel vervangen moeten worden voordat ze later meer schade aanrichten dan nodig is. Als je deze waarschuwingssignalen vroegtijdig aanpakt, kan dat je later dure reparaties besparen!

 

https://fixpart.nl/nl/