Ererondje
Image default
Bedrijven

Wat doet een afdeling planning en control precies?

Om te weten wat een planning en control cyclus afdeling precies doet is het goed om te weten wat deze cyclus precies inhoudt. Vooral in combinatie met de A3 methodiek is planning en control een fantastische manier om ervoor te zorgen dat projecten, welk project dan ook, in goede banen wordt geleid. Er zal altijd een bepaald stramien zijn waarin men werkt. Denk bijvoorbeeld aan de opstart van een project, wat daar allemaal al bij komt kijken. Hoe zorg je ervoor dat je mooie resultaten boekt? Een planning en control cyclus is erg goed te combineren met de A3 methodiek. Het is goed met elkaar te vergelijken, echter is er een andere volgorde.

Wat zijn de voordelen van een planning en control cyclus in combinatie met de A3 methodiek?

Daar waar er bij planning en control eerst naar nieuwe ontwikkelingen wordt gekeken, dan de moeilijkheden worden besproken en dan pas naar de successen wordt gekeken gebeurt dit bij de A3 methodiek in een andere volgorde. Het gaat hier op een andere manier namelijk: er wordt eerst besproken wat er goed is gegaan, zo wordt het gesprek gelijk positief geopend. Vervolgens gaat het om wat er minder goed is gegaan. Dit worden ook wel de knelpunten of de moeilijkheden genoemd. Als laatst komen de nieuwe ontwikkelingen aan bod. Je kan deze ontwikkelingen ook gebruiken om de moeilijkheden te tackelen. Stel dat zo’n nieuwe twist zal zorgen voor het oplossen van één of meerdere knelpunten, dan zal dat voor een prettig gesprek zorgen. Dit zorgt voor een positieve houding een fijne flow.

Waar kan zo’n positievere benadering bij een planning en controlcyclus aan bijdragen?

Het is erg belangrijk dat planning en control in een positieve houding wordt gedaan. Vele bedrijven kijken veelvuldig naar wat er verbeterd moet worden, zonder dat successen uitgebreid gevierd worden.

Voor meer info :