Ererondje
Image default
Vervoer en transport

Wat houdt intermodal transport in?

Wat houdt intermodal transport in?

Intermodal transport is vertaald naar het Nederlands intermodaal transport. Eigenlijk is het gewoon een vorm van vervoer waarbij er meerdere soorten vervoermiddelen worden gebruikt om het te realiseren. Een voorbeeld hiervan is dat het eerst met een vrachtwagen wordt vervoerd en daarna over wordt geladen naar een trein, waarna het nog een reis moet afleggen op een vrachtschip. Alleen dit al is een vorm van intermodal transport. Als een groot deel van de reis wordt afgelegd via trein of schip en er voor óf erna nog vervoerd wordt over de weg, dan wordt er ook wel gesproken van gecombineerd vervoer. Het verschil is dus dat er bij gecombineerd vervoer eigenlijk maar 2 vervoermiddelen worden gebruikt. Laadeenheden die binnen deze manier van transport worden gebruikt zijn vaak containers of wissellaadbakken.

Voordelen van intermodal transport

Voordelen van intermodal transport zijn bijvoorbeeld dat er minder milieubelasting door ontstaat. Zolang er korte afstanden over de weg worden afgelegd en de rest van de reis via een ander vervoermiddel gaat verlaagd dit de CO2-uitstoot. Daarnaast zijn hierdoor ook minder vrachtwagens op de wegen waardoor dit ook weer zo zijn voordelen heeft voor de drukte op de weg.

Wat zijn de voor- en nadelen van elk vervoermiddel?

Door keuze uit meerder vervoermiddelen kan elk vervoermiddel naar sterkte en zwakte gebruikt worden. Zo zijn vrachtwagens flexibel omdat ze overal naartoe kunnen rijden, maar kunnen ze een relatief kleine inhoud vervoeren. Ook is de kans bij vrachtwagens groter dat er een ongeluk gebeurd, ook al blijft deze kans vaak klein. Schepen kunnen enorm veel inhoud transporteren en zijn goedkoop per vaart. Echter is de CO2 uitstoot wel hoog. Met de trein valt er ook veel te vervoeren en daarnaast is het ook een zuinige manier. Echter zit je hierbij wel vast aan het iets minder dichte spoorwegnet. We weten allemaal dat vliegtuigen enorm snel zijn, maar ze kunnen minder inhoud vervoeren en controles duren lang.

Voor meer info : https://www.melkwegfritom.com/transportation/intermodal-tank-transport

Gerelateerde artikelen

Een afvalcontainer in diverse maten en soorten.

Verpakkingsmateriaal;’ het materiaal van de huidige maatschappij’.

Alles wat je moet weten over e-fulfilment