Ererondje
Image default
Auto's en Motoren

Wat is de goedkoopste autoverzekering voor een dure auto?

Heb je een prachtige BMW, Porsche, Mercedes of andere premium auto gekocht? Dan heb je hier ongetwijfeld het nodige geld aan besteed. Voor sommige mensen is dit een ware hobby, waardoor een dergelijke investering heel goed te begrijpen is.

Nadat je die investering hebt gedaan, wil je uiteraard zoveel mogelijk kosten besparen. Dat is mogelijk met de verzekering auto. Door voor een voordelige autoverzekering te kiezen, kun je maandelijks het nodige geld besparen. Zelfs als je in een dure auto rijdt, is dat bijzonder prettig.

Zet jouw schadevrije jaren in

Als je een ervaren bestuurder bent, heb je mogelijk de nodige schadevrije jaren opgebouwd. Dat is althans te hopen, aangezien je daarmee van een flinke korting kunt genieten. Als je al echt veel jaren geen schade gereden hebt, zie je dit duidelijk in de hoogte van jouw verzekeringspremie terug.

Kies wel altijd voor een passende dekking

Wil je jouw dure auto WA gaan verzekeren? Dat is in principe niet mogelijk. Door geen enkele verzekeringsmaatschappij wordt dit geaccepteerd, aangezien dit een groot risico met zich mee brengt. Als je een dure auto hebt, kun je beter voor een WA volledig casco verzekering kiezen. Daarmee loop je zelf een stuk minder risico, terwijl dit ook door veel verzekeringsmaatschappijen verplicht wordt gesteld. Mogelijk moet je ook nog een aanvullende alarmsysteem in jouw auto in laten bouwen; die eis wordt ook door veel maatschappijen gesteld. 

Bekijk goed de aanvullende verzekeringen

Daarnaast is het aan te raden om goed naar de aanvullende verzekeringen te kijken. Door géén aanvullende verzekeringen aan te vinken, weet je de kosten zo laag mogelijk te houden. Je moet echter ook goed nar jouw wensen kijken. De goedkoopste autoverzekering hoeft namelijk niet altijd de beste verzekering te zijn. Nee, de beste verzekering is de verzekering die bij jou, jouw auto en jouw wensen past.

Maak een goede vergelijking

Goedkoop is duurkoop. Dat is ook het geval in de wereld van autoverzekeringen. Zeker als je een dure auto hebt, kan het geen kwaad om te investeren in een goede autoverzekering. Gelukkig kun je het dankzij enkele trucjes alsnog betaalbaar voor jezelf houden. Maak in ieder geval altijd een goede vergelijking.