Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Wat is eivoer voor vogels en waarom hebben vogels het nodig?

Eivoer is een speciaal samengesteld voedsel dat vaak wordt gebruikt om vogels te voeren tijdens het broedseizoen en voor jonge vogels tijdens de groeifase. Het is een belangrijke bron van voedingsstoffen voor vogels, omdat het eiwitgehalte veel hoger is dan in standaard vogelzaad. Het bevat vaak extra vitaminen, mineralen en sporenelementen die vogels nodig hebben om gezond te blijven.

Veel vogelsoorten hebben tijdens het broedseizoen extra voedingsstoffen nodig om eieren te leggen en jongen groot te brengen. Eivoer kan deze extra voedingsstoffen bieden. Daarnaast is eivoer voor jonge vogels belangrijk omdat het hen kan helpen om sneller te groeien en sterker te worden. Dit komt omdat het eiwitgehalte in eivoer hoger is dan in ander vogelvoer.

Er zijn verschillende soorten eivoer op de markt, zoals nat eivoer en droog eivoer. Nat eivoer wordt meestal geleverd als een pasta of kant-en-klaar mengsel en kan direct aan vogels worden gevoerd. Droog eivoer daarentegen moet meestal worden gemengd met water voordat het aan vogels kan worden gegeven.

Als je ervoor kiest om eivoer aan je vogels te voeren, zorg er dan voor dat je een eivoer kiest dat geschikt is voor hun dieet en specifieke voedingsbehoeften. Daarnaast is het belangrijk om eivoer alleen als aanvulling op het normale dieet van je vogels te geven en niet als hun enige voedselbron.

Tekst 2: Hoe maak je zelf eivoer voor vogels?

Als je zelf eivoer wilt maken voor je vogels, zijn er verschillende recepten die je kunt volgen. Hieronder vind je een eenvoudig recept dat geschikt is voor de meeste soorten vogels.

Ingrediënten:

 • 2 hardgekookte eieren
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel magere kwark
 • 1 eetlepel gedroogde meelwormen
 • 1 eetlepel gemalen haver
 • 1 eetlepel gemalen maïs
 • 1 eetlepel gehakte groenten, zoals wortels of spinazie
 • Eventueel wat extra water om de consistentie aan te passen.

Bereiding:

 1. Pel de hardgekookte eieren en prak ze fijn met een vork.
 2. Voeg de honing en kwark toe en meng goed door.
 3. Voeg de gedroogde meelwormen, gemalen haver en gemalen maïs toe en meng opnieuw.
 4. Voeg als laatste de gehakte groenten toe en meng tot alles goed is gecombineerd.
 5. Voeg eventueel wat extra water toe om de consistentie aan te passen.

Dit recept kan worden aangepast aan de voedingsbehoeften van verschillende soorten vogels door de ingrediënten aan te passen.

https://birdsupply.nl/