Ererondje
Image default
Auto's en Motoren

Wat te doen met een auto die total loss verklaard is?

Wist je dat een auto om twee redenen total loss verklaard kan worden? De eerste reden is terug te vinden in een technisch mankement. Als bijvoorbeeld het chassis of de carrosserie beschadigd is, is het niet meer mogelijk om de auto veilig te herstellen. In dat geval wordt een auto technisch total loss verklaard. Het is simpelweg niet meer veilig en mogelijk om de auto te (laten herstellen). In dat geval kun je bijvoorbeeld jouw sloopauto verkopen Rotterdam, indien je in het hoge noorden woont.

Een andere reden is terug te vinden in het kostenplaatje. Indien het repareren van de auto financieel gezien geen nut meer heeft, kan er ook besloten worden om de auto total loss te verklaren. In dat geval is er sprake van economisch total loss.

Ongeacht van welke variant van total loss sprake is, weet je één ding zeker: je moet afscheid van jouw auto gaan nemen. Wat je op zo’n moment nog met jouw auto kunt doen? Nou, daar heb je nog enkele interessante mogelijkheden voor.

Mogelijkheid 1: jouw auto naar de sloop brengen

Je kunt ervoor kiezen om jouw auto naar de sloop te brengen. In dat geval krijg je een symbolisch bedrag van bijvoorbeeld 100 euro voor jouw auto. Dit bedrag staat simpelweg gelijk aan de zogeheten slooppremie. Is dit de meest ideale optie? Nee, zeker niet. Het is een makkelijke optie, maar je vangt niet de hoofdprijs voor jouw sloopauto.

Mogelijkheid 2: schadeauto verkopen

Tevens is het mogelijk om jouw schadeauto te verkopen. Bij een schadeauto verkopen kun je meerdere partijen aanschrijven, waardoor deze partijen mogelijk tegen elkaar op gaan bieden. Je weet hierdoor alsnog relatief veel geld voor jouw auto te ontvangen. Ideaal!

Wel moet je rekening houden met het maken van afspraken. Je moet bijvoorbeeld een afspraak maken voor het ophalen van de auto. Dit betekent dat je hier enige omkijken naar hebt, maar dat zie je dan ook terug in het bedrag dat je nog voor de auto ontvangt.

Mogelijkheid 3: achterlaten bij het schadeherstelbedrijf

Tot slot kun je jouw auto ook nog achterlaten bij het schadeherstelbedrijf. Dit bedrijf zorgt dan voor een snelle verkoop van jouw schadeauto!