Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Welke raambekleding is het beste om de kou buiten te houden?

Kale ramen op zich zijn heel slecht in warmte-isolatie in beide richtingen, d.w.z. dat de ramen niet de warmte van buiten tegenhouden, en ook niet verhinderen dat de warmte binnen in het huis naar buiten ontsnapt. Als je jaloezieën over de ramen aanbrengt, verbeteren ze de isolatie aanzienlijk. Deze superieure warmte-isolatie is wat de raambekleding in staat stelt de kou tegen te houden.

Welke jaloezieën blokkeren de kou doeltreffend en waarom?

Hoewel jaloezieën, als opties voor raambekleding, heel goed zijn in het tegenhouden van warmte en het tegenhouden van licht, zijn sommige varianten meer geschikt als kou bestendige jaloezieën en bieden ze echt een voorsprong bij het winterbestendig maken van onze huizen. Laten we eens kijken naar enkele van de populairste kou blokkerende jaloezieën die je kunt overwegen:

Verduisterende rolgordijnen: Verduisterende rolgordijnen bestaan uit een dikkere stoffen voering en dit helpt warmteverlies van binnen de kamer tijdens de winters te voorkomen. De warmte in het huis circuleert in het interieur en dit houdt de omgeving in huis warm en gezellig.

Duo rolgordijnen: Duo rolgordijnen zijn goed voor zowel zomers als winters. De ene laag is meestal lichter dan de andere. Tijdens de winters is het beter om de donkere kant naar buiten en de lichtere kant naar binnen gericht te hebben. De donkere kant zal warmte van buiten opnemen en naar binnen overbrengen. De lichtere stof zal de meeste warmte van zijn oppervlak terugkaatsen en zo helpen de warmte binnen het huis te laten circuleren.

Houten jaloezieën: Hout is een slechte warmtegeleider en biedt dus effectieve isolatie tegen de hitte. Tijdens de winters als het buiten fris is, houden deze houten jaloezieën de kou buiten en verhinderen ze ook dat de warmte binnen het huis door eventuele warmteconvectie naar buiten ontsnapt. Ze kunnen wat duurder zijn in vergelijking met stoffen jaloezieën, maar ze maken het goed in termen van beter uitzicht, warmte-isolatie en stevigheid.

Waarom zou je isolerende raambekleding moeten overwegen?

Kou-blokkerende jaloezieën zijn niet alleen goed voor de winters. Tijdens de zomers beschermen deze jaloezieën je tegen de verzengende hitte van de zon, terwijl ze je een effectieve lichtregulering, UV-wering en bescherming tegen de lichtinval bieden. Als de winters komen, houden dezelfde jaloezieën je huis warm en verminderen ze ook heel goed de verblinding.

Dit is een belangrijk voordeel, als je bedenkt dat de schittering een bijzonder overheersend probleem is tijdens de winters. Dit komt door de schuine hoek waarin de zonnestralen in die periode van het jaar op de ramen en deuren van je huis vallen. Jaloezieën helpen je ook besparen op je energierekeningen, want door de binnenkant warm te houden, laten ze de thermostaat in je huis minder stroom verbruiken. Je ziet dus dat investeren in jaloezieën het hele jaar door een gunstig voorstel is. Niet alleen blijf je comfortabel zitten of chillen in huis, maar je bespaart ook geld op je energierekeningen.

https://www.raamdecoratie.com