Ererondje
Image default
Woningen

Wil je zonnepanelen in Veenendaal op je dak? Dit is wat je moet weten

Als je zonnepanelen in Veenendaal op je dak wilt, is het niet verkeerd om je op voorhand te informeren over deze groeiende industrie. Zonne-energie voor consumenten staat nog redelijk in de kinderschoenen. En vormt daarmee direct een uitdaging. Als je bijvoorbeeld een auto wilt kopen, zijn er genoeg mensen die hier al ervaring mee hebben en die je kunnen vertellen hoe het proces werkt. Het plaatsen van zonnepanelen op je dak kost evenveel als een auto, maar de groep van ervaren kopers is veel, veel kleiner. Het aantal klanten dat zonnepanelen gedurende een hele levenscyclus heeft gehad, is nog kleiner.

Het aantal zonnepanelen in Veenendaal blijft stijgen

De installatie van zonnepanelen in Veenendaal blijft stijgen en de kosten van zonne-energie blijven dalen. Om goed beslagen ten ijs te komen, is het niet verkeerd om wat meer kennis erover op te doen. Dit aan de hand van enkele cruciale vragen van potentiële klanten die de professionals van Veba Energie steeds weer opnieuw gesteld krijgen.

Is het dak geschikt voor zonnepanelen?

Dit is een goede vraag. Als het dak het grootste deel van de dag in de schaduw ligt, zijn er misschien niet voldoende zonne-uren om de kosten van de panelen te rechtvaardigen. Dat is iets wat je voor jezelf zult moeten beoordelen voordat je je dak laat vol leggen met zonnepanelen. Een vrijblijvende afspraak voor het maken van een offerte specifiek gericht op de situatie ter plekke is dan zeker aan te raden.

Is het dak in de juiste staat?

Als je een geschikt zonovergoten dak hebt om mee te werken, dan moet je ervoor zorgen dat het dak structureel in goede staat is. Zonnepanelen krijgen een jarenlange garantie, als het dak een paar jaar later een renovatie nodig heeft, is het beter en prijstechnisch gunstiger om dat eerst te regelen voordat de zonnepanelen worden gelegd. Zo is er geen extra tijd en geld nodig om de panelen tijdens de dakrenovatie los te koppelen en ze daarna weer te monteren.

Tip

De hoeveelheid zonne-energie die je nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel je verbruikt. Het is zinvol om je verbruik zoveel mogelijk te beperken voordat je voor al die panelen betaalt. Begin met een energie-audit en zoek naar efficiëntie-upgrades voordat je aan zonne-energie begint.

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een makelaar in de regio Borne?

Tips wanneer je uit huis gaat

LOFT-STIJL IN HET INTERIEUR VAN HET APPARTEMENT