Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Wist jij dit al? 3 feiten over verkeersborden

Zodra je deelneemt aan het verkeer krijg je ermee te maken: verkeersborden. Of je nu een voetganger of een fietser bent of deelneemt aan het verkeer in een gemotoriseerd voertuig, iedereen moet zich aan de geldende verkeersregels houden. Een belangrijk onderdeel van deze regels vormen de verkeersborden. Verkeersborden regelen namelijk wat wel en niet is toegestaan en dragen op die manier bij aan een veilige verkeerssituatie. Wist jij deze drie feiten over verkeersborden al?

Verkeersborden worden in verschillende categorieën ingedeeld

Omdat ons systeem veel verschillende verkeersborden telt, worden ze voor het gemak in diverse categorieën ingedeeld. Elke categorie vormt een aparte serie die door middel van een letter wordt aangeduid, zoals ‘A’ of ‘E’ bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar een verkeersbord die de snelheid regelt? Dan kom je uit bij categorie A. Categorie E heeft aan de andere kant weer betrekking op het parkeren en het stilstaan. Ook voor onderwerpen als de rijrichting en de voorrang zijn er aparte categorieën opgericht, net zoals voor de volgende onderwerpen bijvoorbeeld: bebouwde kom, geslotenverklaring, waarschuwing, informatie en bewegwijzering. 

Verkeersborden zijn er niet alleen voor de autowegen

Wie dacht dat er alleen verkeersborden voor de autowegen zijn heeft het mooi mis. Er bestaan namelijk ook verkeersborden die speciaal ontworpen zijn om binnen de scheepvaart gebruikt te worden. Ook op het water is het natuurlijk belangrijk dat alles in goede banen wordt geleid en dat schepen niet om de haverklap op elkaar botsen. Door verkeersborden langs de waterwegen te plaatsen, kunnen deze op een veilige manier bevaren worden. Niet alleen door de beroepsvaart, maar ook door de pleziervaart.

Verkeersborden moeten aan de hand van voorschriften geplaatst worden

Wist je dat verkeersborden aan de hand van voorschriften geplaatst moeten worden? Ze mogen niet zomaar ergens lukraak neergezet worden. Deze zogenoemde plaatsingsvoorschriften moeten te allen tijde opgevolgd worden. Wanneer de regels die in de voorschriften vermeld staan niet (op de juiste manier) worden opgevolgd, kan dat leiden tot zeer gevaarlijke situaties. 

Verkeersborden van Traffic Safety Systems

Wil je verkeersborden kopen? Met de verkeersborden van Traffic Safety Systems haal je borden in huis die aan alle wettelijke eisen voldoen. Je hebt de keuze uit een zeer ruim assortiment. En ook wanneer je op zoek bent naar LED attentieborden, speciale scheepvaartborden en diverse soorten bevestigingsmateriaal at ben je hier aan het juiste adres.

https://www.trafficsafetysystems.eu/nl/