Ererondje
Image default
Bedrijven

Zelf het verkeer veiliger maken

We reizen elke dag naar werk, school, iets anders en dan weer naar terug huis. We nemen dus swoieso welke dag in het verkeer en dit gebeurt niet altijd op een veilige manier. Als we te laat zijn of we willen snel naar huis, dan rijden we niet altijd zo veilig als dat eigenlijk moet. Dit zorgt ook vaak voor verkeersongelukken en het verkleint dus de veiligheid van iedereen die op dat moment deelneemt aan het verkeer.

Wat wij kunnen doen

Er is heel veel wat wij zelf kunnen doen om dit probleem te verkleinen. We kunnen ons natuurlijk ook gewoon beter gaan gedragen in het verkeer, dit voorkomt de meeste problemen. Er zijn echter ook andere maatregelen die genomen kunnen worden en die zorgen voor een stuk meer veiligheid op de weg.

  1. Achteruitrijcameras: dit zijn apparaten waardoor we een betere zicht hebben op de voertuigen achter ons. Je kunt bijvoorbeeld de achteruitrijcamera waeco bestellen. Deze is goed te gebruiken in meerdere voertuigen, dus niet alleen auto’s, maar ook in grote voertuigen zoals vrachtwagens en busjes. Hierdoor zien we beter wat er gebeurt op de weg en creëren we dus meer veiligheid.
  2. De gemeente: deze kan een grote rol spelen in de veiligheid op de weg. Als het namelijk niet veilig is, is het aan hun de taak om dit op te lossen. Zij moeten manieren gaan bedenken om de veiligheid te vergroten. Dit kan door regels en borden, maar ook door gewoon de hele weg te veranderen.
  3. De inwoners: de inwoners zorgen ervoor dat de gemeente veiliger wordt. Als zij zich goed gedragen en zich aan de regels houden, dan gebeuren er ook minder ongelukken. Als zij zelf ook een gevaarlijk kruispunt tegenkomen, kunnen zij dit ook aangeven. Hierdoor weet de gemeente waar het probleem zit en wat ze kunnen veranderen.
Voor meer info : https://www.vanzwitserland.nl/