Ererondje
Image default
Bedrijven

Zo moet je een stoppenkast onderhouden

In de meerderheid van oude huizen zijn er niet voldoende groepen aanwezig voor de hoeveelheid grootverbruikers dat worden gebruikt in de tijd van nu. Dat is de reden waarom een groepenkast, oftewel een stoppenkast genoemd. regelmatig uitgebreid worden. Wanneer je een groepenkast gaat uitbreiden moet je meestal oudere groepenkasten vervangen voor nieuwere. Dit komt vooral voor in huizen dat niet gemoderniseerd zijn vanaf 20 jaar en langer. vanaf het heden zou dat betekenen dat als een woning niet gemoderniseerd is vanaf het jaar 2000, dat er een grote kans is dat de groepenkasten vervangen moet worden.

Zelf een groepenkast vervangen

heb je al overwogen om zelf een groepenkast te vervangen? dat wordt zeer afgeraden. Wanneer je niet in bezit bent over de kennis die je nodig hebt om het veilig te doen, is het zo goed als onmogelijk om het zelf te doen. Wij raden aan om een elektricien met ervaring in te schakelen. Zo weet je zeker dat het correct gedaan wordt en het geen negatieve gevolgen veroorzaakt.

Zo moet je bijvoorbeeld moeten weten wat het aantal groepen zijn dat de woning nodig heeft. Als je zo snel mogelijk van gas af wilt zijn en je naar elektrisch wilt overgaan moet je een nieuwe groep aanschaffen. Denk aan grootgebruikers zoals een wasmachine, oven, vaatwasser of een droger.

Kosten om te vervangen

Wanneer je gaat afvragen wat de kosten zijn moet je meerdere dingen overwegen. Zoals besproken moet je weten hoeveel groepenkasten moeten geïnstalleerd worden. Ook moet je weten hoeveel vervangen moet worden en daarnaast moet er ook gekeken worden of je een fase of fase 3 groepenkast nodig hebt. In de meeste huizen vind je een fase 1 groepenkast omdat het goedkoper is maar wanneer je een woning hebt dat meer stroom nodig hebt schaf je een fase 3 aan. Het gemiddelde wat nederland uitgeeft om een groepenkast te vervangen is tussen de €350 en €870. Om een exacte prijs te weten kan je het beste bellen naar een elektricien.