Ererondje
Image default
Woningen

Zo werkt onderhoud met een CV-ketel!

Stel je voor, de verwarming staat aan, maar toch is het in veel kamers in huis toch behoorlijk koud. Dit komt vaker voor en dat is natuurlijk enorm vervelend. Dit heeft allemaal te maken met het onderhoud en de instelling van de CV-ketel. Het wordt sowieso aanbevolen om de CV-ketel ieder jaar een grondige onderhoudsbeurt te geven. Hierdoor werkt de ketel een stuk beter, en de kans op schadelijke gassen binnenshuis worden ook verkleind. Je kunt ook aan de onderhoudsmonteur vragen of hij de ketel meteen veilig kan instellen. Hierbij merk je een enorm verschil in gasverbruik en geld.

 

Onderhoud CV

 

Ook tijdens de warme dagen heb je dit natuurlijk, het huis wordt dan vaak verwarmt, maar door de hoge temperaturen is dit eigenlijk totaal overbodig. Wanneer je een ketel goed afstelt is deze niet alleen zuiniger en biedt hij meer comfort, het garandeert ook nog eens een keer een stuk meer veiligheid. Je kunt bepaalde delen van de instelling zelf regelen, wanneer je groter onderhoud van plan bent, dan moet je een monteur laten komen. Het is verstandig om voor een erkend installatie- en onderhoudsbedrijf te kiezen. Dan kun je er tenminste vanuit gaan dat alles goed geregeld wordt.

Een volgende tip is om goed te letten op de thermostaat. Deze moet je ook goed instellen. Er zijn diverse thermostaten en allemaal hebben ze een andere werking. Je hebt bijvoorbeeld eenvoudige aan-uit kamerthermostaten, klokthermostaten en nog veel meer. De net genoemde 2 zijn de varianten die verreweg het meeste voorkomen, alhoewel de op afstand bedienbare variant de laatste jaren flink in populariteit toeneemt. Zorg ervoor dat deze goed is ingesteld, zorg dat je weet hoe deze werkt. Dit kan ook al een hoop onvoorziene situaties voorkomen. Ook kun je met een thermostaatknop de afgifte in warmte per radiator regelen. Op die manier kun je ook zelf het huis volledig op temperatuurbehoefte afstellen per kamer.

Iedere cv-ketel heeft een installateur, soms ook gekoppeld aan het energiebedrijf waarbij je bent aangesloten. Deze kun je vragen om een onderhoudscontact. Je kunt in dit contract het jaarlijkse onderhoud en tevens de controle laten opnemen. Het is handig om er voor te zorgen dat er vooral op de volgende dingen wordt gelet: de instellingen en regeling van de thermostaat. Wanneer je luchtverwarming hebt is het handig om de luchtkanalen eens in de 5 jaar schoon te laten maken.

 

Risico voor de gezondheid

 

Een cv-ketel kan ook een gezondheidsrisico vormen, hoe ouder de ketel, hoe groter dit risico wordt. Wanneer je gewoon een moderne ketel hebt, voorzien van aparte buizen voor de afvoer van lucht, dan is er ten alle tijde ruimte voor de aan- en afvoer van lucht, er is voldoende zuurstof, en altijd sprake van goede verbranding. Bij een oude ketel is het zeer verstandig om regelmatig te ventileren, en wanneer het geld er voor beschikbaar is, dan is het verstandig om deze toch te laten vervangen.

 

Professionaliteit

 

Wanneer er dus professionaliteit aan te pas komt kunt u een loodgietersbedrijf bellen. De prijzen hierbij variëren nogal, zeker wanneer het gaat om eenmalige diensten. In bijvoorbeeld een drukke regio als Amstelveen kan een uurprijs toch algauw oplopen tot minimaal € 60,-. Het is belangrijk om hier eens een keer goed onderzoek naar te doen, ook al heeft u dit momenteel niet nodig. Stel dat u in Amstelveen woont, en u heeft een loodgietersbedrijf Amstelveen nodig, of zelfs een loodgieter in Amstelveen met spoed, weet u dan hoe u dit aan moet pakken.

Loodgieter Amstelveen spoed

Wanneer je een loodgieter Amstelveen met spoed nodig hebt, is het wel handig dat je van gebruikelijke werkwijze op de hoogte bent.

Bijvoorbeeld, u zoekt op Google op ‘’loodgietersbedrijf Amstelveen’’, vaak klikken mensen algauw op de hoogst staande pagina, ‘’want dat staat bovenaan, dus dat zal wel goed zijn.’’ Trap niet in deze valkuil! Bij een advertentie gaat het er meestal gewoon om wie het meeste neerlegt

Blijf ook niet alleen hangen op een uurtarief, de opbouw van de kosten zijn bij ieder bedrijf anders opgebouwd, de een rekent meer door in de prijs, de ander weer meer in het uurtarief. Vergelijk eens meerdere bedrijven, en kijk of je achter de opbouw van he tarief kunt komen. Een hoger uurtarief is vaak alleen maar schijn.

https://loodgieter-amstelveen.nu/