Ererondje
Image default
Meubels

3 Meubel reparatie life hacks!

Een meubel repareren is een leuk karwei! Of je het nu voor de lol doet of als

 

De eerste stap is het verwijderen van kringen!

De cirkelvormige vlekken van kopjes en glazen ontsieren het uiterlijk van houten meubelen. Deze markering ontstaat wanneer de toplaag van het meubel wordt aangetast door het vocht op de bodem van een kop of beker.

 

Maar we hebben goed nieuws. Alles wat je nodig hebt om deze kringen te verwijderen is een alledaags huishoudartikel namelijk tandpasta!  Breng met een zachte doek een beetje tandpasta aan op de waterkering en wrijf zachtjes. Voeg een beetje zuiveringszout toe voor hardnekkige vlekken.

 

Opgelopen schade? Zo fix je het!

Zelfs hardhout met een hoge dichtheid kan een ongelukkige deuk oplopen als er iets zwaars op valt. Om dit te verhelpen, hebt u alleen een vochtige doek en een strijkijzer nodig.

Deze methode behelst een spectaculaire natuurkundige werking! De deuk met stoom te bestoken trekt er superveel vocht en hitte in het hout. Het hout zwelt daardoor op. De deuk waarvan je dacht dat hij er nooit meer uit kon, verdwijnt voor je ogen! Het is wel zo dat de deuk recent opgelopen moet zijn als het wil werken. Hoe ouder de deuk, hoe moeilijker de oplossing werkt!

 

Krassen? Dit kun je er tegen doen!

Nog een meubel reparatie hack is deze! De poten van houten meubelen worden vaak heen en weer geschud wanneer ze worden verplaatst, en vooral stoelpoten zijn gevoelig voor krassen die na verloop van tijd opvallender worden.

De oplossing is niet geschikt voor mensen met een allergie voor walnoten. Het fixen van krassen op een houten oppervlak is het open breken van een walnoot! Wat?! Een walnoot? Ja! Een walnoot!

 

Hoe werkt dat dan? Haal de walnoot uit zijn schel en wrijf de noot over de kras, doe dit zo vaak dat de volledige kras is verdwenen! Laklaagje eroverheen en klaar!

 

https://goedkoopstofferen.nl/meubelreparatie/