Ererondje
Image default
Energie

4 tips om te besparen op de energierekening

We besparen natuurlijk graag op onze energiekosten, want dit geeft ons net wat extra geld om leuke dingen te doen, te investeren of gewoon te sparen. Hieronder vind je vijf tips om te besparen op de energierekening.

Tip 1: Beperk het gebruik van energievreters

Probeer het gebruik van energievreters als airco’s en zware computers te vermijden. Dit kan al door te zorgen dat dergelijke apparaten uit staan wanneer je deze niet gebruikt. Let ook op het gebruik van lampen en overweeg slimme verlichting in je woning.

Tip 2: Overstappen van leverancier

Veel mensen neigen om lang bij dezelfde energieleverancier te blijven, maar dit is helemaal niet perse een goed idee. Door jaarlijks prijzen te vergelijken, zorg je namelijk dat je altijd een goedkoop alternatief vindt.Het overstappen energie maakt het je gemakkelijk. Dit kan een zeer effectieve manier zijn om te besparen op je energierekening. Je ziet een overzicht van de verschillende leveranciers, hun prijzen en voorwaarden. Daardoor heb je direct een goed beeld van alle voor- en nadelen.

Tip 3: Isolatie van muren of daken

Een andere lange termijn oplossing die je niet elk jaar hoeft aan te passen, maar die wel een investering vereist is het isoleren van muren en daken. Veel zolders vormen een groot probleem op het gebied van energiezuinigheid. Vooral oudere woningen van voor 2000 kampen met isolatieproblemen. Het kan lucratief zijn om dergelijke ruimtes te isoleren en om te zorgen dat je bijvoorbeeld een luik of deur installeert tussen ruimtes die wel en niet geïsoleerd zijn.

Tip 4: Gebruik van groene energie

Een van de beste manieren om te besparen op toekomstige energiekosten in het installeren van zonnepanelen. Hierbij kun je kiezen om zelf panelen te installeren (die je er vaak tussen 5 tot 10 jaar uit hebt) of om gebruik te maken van een bedrijf dat groene energie levert. Dat eerste is uiteraard het meest lucratief, maar vergt ook de grootste investering. Je kunt gemakkelijk groene energie vergelijken op overstappen.nl wanneer je gebruik wilt maken van groene energie.

Gerelateerde artikelen

Condensatieketel Gas of Mazout? Ontdek www.condensatieketel.net!

Waarom het zo belangrijk is om een ervaren elektricien in te huren

Airco Prijs Airconditioning – Prijzen Airco Installatie