Ererondje
Image default
Gezondheid

Abortus hulpverlening

Kliniek Beahuis & Bloemenhove is een abortuskliniek en bestaat al sinds 1971. We bieden gespecialiseerde hulp bij ongewenste zwangerschappen. Ook kun je bij ons terecht voor informatie over anticonceptie om een zwangerschap te voorkomen. Als je na goed overleg besluit bij ons te komen voor een abortusbehandeling, word je bijgestaan door een team ervaren artsen en verpleegkundigen. Als je erachter komt dat je zwanger bent en het is niet gepland, dan spoken er misschien eindeloos veel vragen door je hoofd. Zowel op praktisch, medisch als emotioneel vlak.

  • Hoe wordt mijn privacy gewaarborgd? Ik wil niet dat de biologische vader, mijn partner of mijn familie het te weten komt.
  • Worden de kosten van de behandeling gedekt door mijn ziektekostenverzekering?
  • Kan mijn partner of begeleider bij de behandeling aanwezig zijn?
  • Krijg ik narcose, een ruggenprik of plaatselijke verdoving?
  • Ik ben minderjarig. Heb ik toestemming van mijn ouders nodig?

Op deze en veel meer vragen geven we online een antwoord onder het kopje ‘FAQ’ (frequently asked questions oftewel veel gestelde vragen).

Kosten voor abortus

Over abortus en kosten bestaat veel onduidelijkheid. We proberen je uit te leggen hoe het zit. In principe worden de kosten vergoed door het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Dit geldt voor alle meisjes en vrouwen die in Nederland wonen of werken. Voor veel medische behandelingen geldt het eigen risico, maar voor een abortus in onze kliniek niet. Wel als je een abortus in het ziekenhuis laat uitvoeren.

Om er zeker van te zijn dat je recht hebt op de complete vergoeding vragen we je je verzekeringspas en/of -polis mee te nemen, net als een geldig identiteitsbewijs. Dames die niet in Nederland wonen, moeten de abortusbehandeling wel zelf betalen. De kosten zijn afhankelijk van de zwangerschapsduur. Voor de nu geldende prijzen, kun je contact opnemen. Als je langs wilt komen, verzoeken we je een afspraak te maken. Dat kan telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Een mail sturen is ook mogelijk. Het bezoekadres van De Bloemenhovekliniek is: Herenweg 211-215 in Heemstede. Ons telefoonnummer en email zijn: +31 (0)23 528 98 90, info @ bloemenhove. nl.

 

Voor meer info : https://www.bloemenhove.nl/nl/home