Ererondje
Image default
Banen en opleidingen

Banen uit de nabije toekomst

De beroepen van de toekomst zijn vandaag in opkomst. Genetische manipulatie, entertainment, psychologie, geneeskunde en andere industrieën komen samen en geven de wereld explosieve nieuwe beroepen. Als je je carrière wilt plannen, of op zijn minst wilt begrijpen waar mensen mee bezig zijn, zijn hier vier nieuwe interdisciplinaire gebieden die je moet kennen:

Bio-informatica is de meest bekende. Het wordt gebruikt om biomedisch onderzoek uit te voeren met behulp van computertechnologie, en om biologische informatie op te slaan en te analyseren, zoals een DNA-ketting. Grote farmaceutische en biotechbedrijven zijn tegenwoordig op zoek naar softwareontwikkelaars, webontwikkelaars en Big Data-specialisten. Het enige dat je nodig hebt om op dit gebied te werken, is een bachelordiploma in computertechnologie of biologie. Om te begrijpen hoe het gebied van bio-informatica werkt, kunt u proberen deel te nemen aan vrijwilligersprojecten of online cursussen volgen.

Computationele taalkunde is een mix van informatica en taalkunde die sterk overlapt met het gebied van kunstmatige intelligentie. Deze wetenschap wordt bijvoorbeeld gebruikt om programma’s voor spraakherkenning te maken. Het meest opvallende product van computationele taalkunde is Siri, dat wordt gebruikt op Apple-apparaten. Dit gebied wacht op ontwikkelaars van mobiele apps, data-analisten en specialisten op het gebied van machine learning. Om te werken, moet je in Python kunnen schrijven, en je moet ook oefenen met het schrijven van programma’s die werken met menselijke stemgegevens (ook in Python).

Cognitiewetenschap – Dit gebied heeft informatiearchitecten, softwareontwikkelaars en UX-ontwerpers nodig. De vaardigheden die voor deze beroepen vereist zijn, worden vaak gebruikt in de cognitiewetenschap. Cognitieve wetenschap is verweven met psychologie, informatica en kunstmatige intelligentie, maar ook met filosofie en antropologie. Deze wetenschap wordt gebruikt in bedrijven die goederen produceren voor dagelijkse consumptie en gezondheidszorg, en wordt ook actief gebruikt in reclamebureaus.

Computational Social Science – deze wetenschap bevindt zich op het snijvlak van Big Data, sociale wetenschappen en informatica. Het maakt gebruik van computermodellering, algoritmen, data-analyse. Computational Social Science is nodig om menselijk gedrag en relaties tussen mensen te bestuderen. Professionals bestuderen e-mails, internetverzoeken, medische dossiers en telefoontjes om het sociale en economische gedrag van mensen te begrijpen. Dit gebied vereist programmeurs, onderzoekers, datamanagers, analisten, softwareontwikkelaars. Sommige universiteiten hebben speciale programma’s voor de studie van computationele sociale studies, maar er zijn al conferenties gewijd aan deze discipline.

global recruitment selection

https://www.globalrecruitment.info/