Ererondje
Image default
Beauty en verzorging

De beste verzorging voor je kerstboom

Kerst is geen kerst zonder kerstboom. Ze zijn niet meer weg te denken uit de maand december. Het is een echte kersttraditie geworden om met het hele gezin de boom op te tuigen en te versieren. Het is niet altijd even praktisch, zo’n grote boom in je huis. Na een tijdje gaat de boom verdrogen en brengt hij allerlei verschillende moeilijkheden met zich mee.in dit artikel ga ik je vertellen hoe je het maximale uit je kerstboom kan halen.  

De meeste mensen hebben een boom zonder kluit. Dat betekent dat ze afgezaagd zijn aan de stam en dus gaan wortels meer hebben. Ook een boom zonder wortels blijft het langste mooi als je hem regelmatig water geeft. Door de boom aan de stam af te zagen kan hij beter water opnemen, net als bij bloemen. 

De meeste bomen die je koopt zijn vers gekapt en komen dus recht uit de winterkou. Er wordt dus aangeraden om de boom eerst een dag te laten acclimatiseren in een koele ruimte zoals een schuur of een garage. Plaats de boom met zijn stam in een emmer water zodat hij rustig aan de temperatuur kan wennen. Zet de boom op een lichte plek zonder direct zonlicht en hou hem minimaal 2 meter bij een verwarming vandaan. 

Een afgezaagde kerstboom staat over het algemeen het stevigst en het meest stabiel in een kerstboomstandaard. Een hele goede standaard is de award-winning standaard van het Amerikaanse merk Cinco. Deze gebruikt een uniek stevig schroevenstelsel die niet per ongeluk los gemaakt kan worden door kinderen. 

Als je het hele kerstboom gedoe helemaal niks vindt, kun je altijd online een kunstkerstboom kopen. Er zijn een hoop varianten op de simpele kunstkerstboom. Er is tegenwoordig ook een kunstkerstboom met verlichting waar je alleen nog maar ballen in hoeft te hangen. 

Voor meer info : https://www.xmasdeco.nl/