Ererondje
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een houten eettafel

Nog steeds is hout een veel gebruikt materiaal om meubels van te maken. Een nog steeds is een houten eettafel bij veel huishoudens favoriet. Je kunt tegenwoordig allerlei varianten bestellen in verschillende afmetingen en van verschillende houtsoorten. Als je wilt kun je zelfs een afgezaagde boomstam als blad kiezen. Hoewel er inmiddels van allerlei materialen meubels gemaakt worden zijn wij nog steeds fan van de modellen van hout. In dit artikel delen we graag met je waarom dat is en laten we je de voordelen van het gebruik van dit natuurmateriaal voor een tafel zien.

Op maat te maken

Als je kiest voor een houten eettafel, dan kies je voor mogelijkheden. Want je kunt een exemplaar bestellen in heel veel verschillende afmetingen. Als je wilt kun je een model volledig op maat laten maken. En je kunt zelf kiezen of je een vierkant model wilt of een rechthoekig of juist een rond of ovaal model. Het is allemaal mogelijk om te maken. Het is aan jou om te ontdekken welke afmetingen passen in de kamer en welk model jou het meeste aanspreekt. Zo maak je van het kiezen van een nieuw model een feest.

Sfeer en gezelligheid met houten eettafel

Een houten eettafel geeft sfeer en gezelligheid. Het materiaal heeft een warme uitstraling en voelt zacht aan in een kamer. Niet voor niks is hout nog steeds het meest populaire materiaal voor meubelen. En er gaat niks boven een massief stuk boom. Daar kan geen triplex of ander alternatief tegenop. Daarbij gaat het materiaal lang mee en wordt het met de jaren mooier. Gebruikssporen zijn niet erg en laten zien dat je te maken hebt met een levend materiaal. En heb je er toch last van? Geen probleem, je kunt jouw exemplaar gewoon schuren en behandelen met beits of was en jouw dis is weer als nieuw.

Te combineren met andere materialen

Een houten eettafel is heel eenvoudig te combineren met andere materialen. Zo staan stoeltjes van RVS of metaal erg mooi bij dit model. En ook een kuipje van plastic op houten pootjes misstaat niet. Je kunt zelfs je tafel deels van andere materialen laten maken. Wat dacht je van een onderstel van staal met een mooi massief tafelblad van kersenhout of eikenhout? Je kunt van allerlei combinaties bedenken als je wilt.

 Houten eettafel past in elk interieur

Een houten eettafel past in elk interieur. Het maakt niet uit of je interieur strak is of klassiek. Dit model is een aanwinst in elke kamer. Heb je een landelijke stijl? Met deze tafel maak je het af. Hou je van een strandgevoel in de kamer? Ook dat kan met de tafels van Tulmans.nl. Met dit model kun je bijna geen miskoop doen en heb je gegarandeerd plezier van je aankoop. Wil je af en toe wat anders? Je kunt dit exemplaar ook verven en daarmee een hele nieuwe look creëren. En als je een apart onderstel hebt gekozen. Dan maak je een nieuwe tafel door onder het tafelblad een nieuw onderstel te zetten.