Ererondje
Image default
Cadeau

Een geschenk uit vele kiezen

Een geschenk is een fysieke uitdrukking van de liefde of bewondering die je voor iemand anders hebt. De daad van het geven kan beladen zijn met kuilen die je moet vermijden.

Het belang van de gelegenheid. Geschenken zijn op elk moment welkom, maar de betekenis van de gebeurtenis moet wel enige invloed hebben op de waarde en de grootte van het geschenk dat je geeft.

Romantiek vs. praktisch nut. Overweeg zowel de gelegenheid als de man, en beslis of het geschenk romantisch verbonden moet zijn of meer van praktische aard. Het symbool van een romantisch geschenk is geweldig als het aan iemand is met wie je een relatie hebt, maar voor anderen zou iets praktischer op zijn plaats zijn. Romantische geschenken zijn altijd goed voor Valentijnsdag of verjaardagen, andere keren zal een meer praktisch geschenk waarschijnlijk meer gewaardeerd worden.

Nieuwigheid slijt snel. Nieuwigheidsgeschenken kun je beter laten liggen voor feestjes, want hun effect is altijd van korte duur. Het is het soort geschenk dat je aan vrienden geeft om een gesprek te verlevendigen en mensen aan het lachen te maken.

Wat interessant is. Je moet iets ontdekken over de interesses van de man. Houdt hij van sport of van auto’s, of van techniek, of zelfs van koken/whiskey-drinken? Wat zijn belangstelling ook is, kijk of je een cadeau voor hem kunt kopen waarvan je weet dat hij het zal waarderen. Het zal wat onderzoek vergen om precies het juiste mannen cadeau te vinden, maar het zal op de lange duur de moeite waard zijn.

Kijk uit naar hints. Als je de man die je van plan bent een geschenk te geven goed kent, dan zal hij waarschijnlijk praten over de dingen waarin hij geïnteresseerd is, en over de praktische dingen die hij nodig heeft om zijn leven te vervullen. Dat kan gereedschap zijn om rond het huis te werken, of iets dat te maken heeft met zijn sportactiviteit of een hobby. Luister gewoon en babbel, je zult verbaasd zijn hoeveel ideeën uit de meest onschuldige gesprekken ontspringen.

Het feit dat je geluisterd hebt naar wat hij zei en het hebt opgepikt, en er vervolgens naar gehandeld hebt, zal meer over jullie relatie spreken dan eenvoudige woorden.

Vriendelijk advies. Ken je de man niet zo goed, misschien omdat je net een relatie begonnen bent, probeer dan met zijn vrienden te praten over wat hem interesseert.

Een snel gesprek moet je inzicht kunnen geven in wat hem oprecht interesseert en je wat inspiratie kunnen geven voor het kiezen van een geschenk voor hem. Een brainstormsessie met zijn vrienden zal inderdaad nuttig zijn. Als je van plan bent het cadeau als verrassing te geven, zorg er dan voor dat al zijn vrienden die het weten tot geheimhouding worden gezworen.

Spontaniteit. Een geschenk uit het niets krijgen brengt altijd een glimlach op het gezicht van de ontvanger. Het verrassingselement maakt van welk geschenk dan ook iets bijzonders. Ook al is het maar een kleinigheid, het feit dat het zonder waarschuwing komt toont veel over hoe je om de ander geeft.

Kwaliteit is koning. Het maakt niet uit of het geschenk dat je koopt goedkoop of heel duur is, de prijs is irrelevant vergeleken met de kwaliteit. Probeer altijd het cadeau van de beste kwaliteit te kopen dat je met je budget kunt krijgen.

Denk buiten de doos. Een geschenk hoeft niet iets tastbaars te zijn, iets dat in een doos komt; het kan ook een ervaring zijn. Enkele van de mooiste geschenken die je kunt kopen zijn zulke dingen als een proefles vliegen of tijd in een raceauto.

Evenementen- en ervaringspakketten vormen enkele van de meest gedenkwaardige geschenken die een leven lang meegaan. Je kunt altijd een gedeelde ervaring overwegen, zodat het iets is wat jullie beiden voor altijd gemeen hebben.

Hiervan worden herinneringen gemaakt. Als je een relatie met de man hebt, denk dan aan hoe jullie twee samen gegroeid zijn, en overweeg cadeaus die herinneringen oproepen, zoals de tijd van jullie eerste afspraakje, of jullie eerste vakantie samen. Misschien had je tijdens het daten een ervaring die je wilt herbeleven.

Het is de gedachte die telt. Hoe meer tijd je besteedt aan het nadenken over een geschenk en ervoor zorgt dat het perfect is voor je man, hoe beter. Tijd en moeite investeren in het vinden van het perfecte geschenk zal beloond worden door een dankbare ontvanger. Niet de prijs van het cadeau telt, maar de gedachte erachter.

Zelfgemaakte hemel. Iets dat door je eigen hand gemaakt is voor een man, zegt zoveel over jullie relatie. Niet iedereen kan tekenen, of gedichten of liedjes schrijven, maar de meeste mensen kunnen wel een poging wagen om een maaltijd te koken. Alleen al iets met je eigen handen doen als cadeau voor je man laat zien dat het voor jullie beiden hartelijk en betekenisvol is.

Blader nu door onze geschenkengalerijen!

Wil je geen fysiek cadeau kopen? Kijk dan eens naar een online borrel!