Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Een stalen constructie of een houtconstructie?

Wij krijgen vaak de vraag op ons afgevuurd of je nu beter kunt kiezen voor een stalen constructie of voor een houtconstructie. Eigenlijk kan dit per project verschillend uitvallen en ligt het aan het bouwwerk welke constructie de voorkeur heeft. We hebben enkele voorbeelden op een rij gezet bij het kiezen tussen een staalconstructie of een houtconstructie.

–        Als je een overspanning moet maken van meer dan zes meter, raden wij aan om een staalconstructie te gebruiken. Een houtconstructie is hiervoor simpelweg niet sterk genoeg.

–        Bij het aanbrengen van een staalconstructie, heb je te maken met punten op de draagmuren. Hierdoor ontstaan op een gegeven moment zwakke punten op de constructie. Met een houtconstructie worden alle krachten gelijk verdeeld over de draagmuren, waardoor je veel minder last hebt van zwakke plekken in de constructie.

–        Met een houtconstructie kun je veel beter lastige bouwwerken, zoals een schoorsteen, omzeilen. Een houtconstructie zorgt voor meer flexibiliteit en mogelijkheden.

–        Een staalconstructie is zwaarder dan een houtconstructie en tevens ook duurder. Hier dien je dan ook rekening mee te houden als de afweging gaat maken tussen één van deze twee materialen.

Houtconstructie op maat laten maken?

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van verschillende houtconstructies voor meerdere houten bouwwerken. Hieronder hebben we weer verschillende constructies die hieronder vallen. We zullen kort uitleggen wat de verschillen hiertussen zijn en waar je voor kunt kiezen.

Als eerste heb je een sporenkap constructie. Dit is een houtconstructie, waarbij de houten balken van de nok tot op de dakvoet. Het gewicht wordt hierbij verdeeld over de vloer of op muurplaten. Het voordeel hiervan is dat eventueel regenwater makkelijker kan worden afgevoerd. Deze houtconstructie is erg populair bij het realiseren van een houten bijgebouw.

Je kun ook kiezen om een dak van houtconstructie te laten maken. Hout is zeer effectief als bouwmateriaal, omdat het erg flexibel is en je er erg veel mee kan. Bij het realiseren van een mooie houten dakconstructie wordt het ontwerp eerst op 3D uitgebracht, zodat u een goed beeld heeft van de uitkomst.

Als u een houtconstructie wilt laten plaatsen, kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer op de website. Ook kunt u een aanvraag doen via onze internetpagina, zodat wij zo snel mogelijk voor u aan de gang kunnen. Voor eventuele vragen of meer informatie staan wij u natuurlijk altijd graag te woord.

Voor meer info : http://www.houtbouwneede.nl/houtconstructie/