Ererondje
Image default
Webdesign

Eigen webshop beginnen; een stappenplan

Wil jij een eigen webshop beginnen? Als je wilt starten met een bedrijf waar je een lening voor nodig hebt moet je eerst een uitgebreid ondernemingsplan opstellen, bij een webwinkel is dat niet nodig. Je kunt vandaag nog je eigen webshop beginnen zonder een cent te betalen. Toch is het niet verstandig om totaal zonder voorbereiding aan de slag te gaan. We geven je een eenvoudig stappenplan om je op weg te helpen.

 

Stap 1: Wat ga je verkopen?

Worden het producten of diensten? Is er een houdbaarheidsdatum, bijvoorbeeld bij voedingsmiddelen of voor mode artikelen? Maak je de producten zelf en heb je daarvoor papieren nodig, of werk je in een vrije sector? Bepaal je product en ga dan verder.

 

Stap 2: Voorraadbeheer

Moet je een grote voorraad aanleggen of lever je maatwerk? Als je slim inkoopt hoef je geen groot magazijn vol te stouwen. Bij een eigen webshop beginnen moet je slim zijn en niet blind blijven inkopen. Zorg wel dat je snel kunt leveren, online winkels moeten snel reageren.

 

Stap 3: Winkelsoftware

Ga niet het wiel opnieuw uitvinden, kies voor een kant-en-klaar oplossing waar je direct mee aan de slag kunt. Een eigen webshop beginnen is niet maanden rommelen met HTML code, je moet de producten aan de man brengen. Shoptrader is een snel en efficiënt platform om een webwinkel in te richten.

 

Stap 4: Leer delegeren

Een ondernemer moet zijn of haar talenten kennen en de rest uitbesteden. Laat je betalingen over aan een organisatie als iDeal, PayPal of Mollie. Laat jouw producten bezorgen door een pakketdienst. Regel een retourservice en een veilig shopping platform als Shoptrader om alle privacy gegevens te waarborgen. Weet waar jouw kracht ligt en besteed de rest gewoon uit.

 

Stap 5: Durf te leren

Je hebt een fantastisch idee, daarom wil je een eigen webshop beginnen. Toch zul je fouten maken, de markt verkeerd inschatten en tegen problemen aanlopen. Val om en sta weer op; kijk, luister en leer. Zo kan jouw winkel groeien!

 

Durf jij deze stappen te nemen? Probeer het zelf, het Shoptrader platform kun je de eerste 15 dagen gratis testen dus je hebt niets te verliezen!

Voor meer info :