Restaurant Duiven De Kommensaal is een knus restaurant gelegen in het dorpje Lathum bij Arnhem. Het restaurant is gevestigd in een oude, monumentale boerderij en ligt tussen de weilanden aan de rand van de Lathumse Plas. Door de prachtige ligging wordt het terras van restaurant De Kommensaal vaak bezet door wandelaars en fietsers. Bij een tussenstop wordt er vaak koffie met gebak of een smakelijke lunch genuttigd, terwijl de elektrische fiets wordt opgeladen. De Kommensaal ligt langs een mooie fietsroute en is dan ook niet te missen. Aan het einde van de middag wordt het terras bevolkt met gasten die hun werkdag afsluiten met een hapje en een drankje.

Streekgerechten

Ook binnen in het restaurant voel je je direct prettig. Het pand is prachtig ingericht en de tafels zijn sfeervol gedekt. Gastvrij personeel helpt je direct aan een mooie tafel en de bediening gaat vlot en vlekkeloos. Maar waar het natuurlijk vooral om draait zijn de gerechten die op de menukaart staan. Opvallend en uniek bij De Kommensaal is het veelvuldig gebruik van streekgerechten. Veel groenten en fruit wordt rechtstreeks door de boer in de keuken afgeleverd. Dat geldt ook voor melk, eieren en meel van de korenmolen uit Zevenaar. De kaart gaat dan ook met het seizoen mee en wisselt vier keer per jaar.

Betaalbaar dineren

De Kommensaal heeft naast een uitgebreide kaart ook speciale menu’s voor een speciale prijs. Nemen we bijvoorbeeld het weekmenu. Elke week staat er op het grote krijtbord in het restaurant een voortreffelijk 3-gangen menu voor een aantrekkelijke prijs. Voor het hoofdgerecht kan gekozen worden voor vlees of vis. Het zijn geen standaard menu’s maar echt smakelijke gerechten vers van het land. Wekelijks wordt dit menu ook op de website van De Kommensaal geplaatst, zodat je het weekmenu letterlijk kan “zien”. Heeft u een zakelijke bijeenkomst dan kunt u overigens ook goed bij dit restaurant terrecht. 

 

Voor meer info :