Ererondje
Image default
Vakantie

Glamping Kroatië

Kroatië is een veelzijdig land dat een rijke historie combineert met overweldigende natuur. In oude bossen en berggebieden tref je prachtig cultureel erfgoed aan. De traditioneel-mediterrane keuken zal je versteld doen staan. Niet alleen omdat de rekening in restaurants eigenlijk altijd meevalt, maar vooral vanwege de smaak. Nooit eerder zal de vis je zo goed gesmaakt hebben.

Stedentrips

Kroatië heeft een aantal steden die het maken van een stedentrip zeker waard zijn. Bezoek Split, met haar Paleis van Diocletian,  met haar Romeinse overblijfselen de historische kern van Split. Verken de kelderzalen en bezoek de Tempel van Jupiter.  Daarna bezoek je het middeleeuwse Dubrovnik met haar oude stadsmuren vanwaar je een wijds uitzicht hebt over de zee.

Eilanden en stranden

Kroatië is ligt aan de kust en heeft meer dan duizend eilanden. Logisch dus dat je er veel stranden vindt. Het een nog mooier dan het andere. En de zee is er altijd stralend blauw.

Plitvice

Natuurliefhebbers genieten volop in het Plitvice natuurgebied. Dit gebied met 16 meren en meer dan 90 watervallen is zo overweldigend mooi dat het door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is gezet. Heerlijk een stukje zwemmen in je fijne Beeren heren ondergoed.

Istrië en de Brijuni

Istrië ligt in het noorden van Kroatie en is een mooie bestemming wanneer je wilt genieten van het goede leven. Dit gebied staat bekend om haar wijnen en olijven. Combineer dit met de beste vis en je weet dat je goed zult gaan eten. Ook kun je vanaf Istrië makkelijk een dagtocht maken naar de Brijuni archipel. Deze eilandengroep staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en de archeologische vondsten die er gedaan zijn.

Glamping Kroatie

Natuurlijk kun je een hotel boeken. Maar heb je zin om tijdens je vakantie binnen te zitten? Veel leuker is het om te Glampen (Glamorous Camping). De tent staat al voor je klaar wanneer je aankomt en is voorzien van comfortabele bedden, een keuken en zelfs een eigen badkamer. Dat is de luxe die je gewend bent van een hotel, en het gevoel van vrijheid dat hoort bij kamperen.

Voor meer info : https://glampings.nl/kroatie

Gerelateerde artikelen

Vakantiehuis in Limburg voor 10 personen of meer

Vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Hoe goedkoop vliegen Londen?