Ererondje
Image default
Vakantie

Sicilië is een mystiek eiland dat een bezoek zeker waard is

De bezienswaardigheden op Sicilië zijn vol van schatten uit de oude wereld. Je kunt er tijdloze tempels vinden uit het oude Griekenland en goed bewaarde villa’s vanuit het Romeinse Rijk. Ook zijn er een aantal locaties die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.

Ontdekt de highlights van de Europese kunst en natuurwonderen zoals de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa. Vergeet de stranden, het Mediterraanse eten, de lokale cultuur en de spirituele mensen niet.

Ontdek de leukste bezienswaardigheden van Sicilië met onze lijst.

Bezoek Romeins-Griekse tempels, ruïnes en villa’s

Als je op Sicilië bent kun je de historische monumenten en archeologische ruïnes bezoeken. Huur een auto en bezoek de steden Taormina en Castemola en bewonder de barokke gevels. Ook het Taormina’s Greek Amphitheather is een bezoekje waard, deze is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.

De vallei van tempels. Dit park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het huis van zeven tempels, de Tempel van Juno, Tempel van Zeus, Tempel van Concordia, Tempel van Heracles, Tempel van Demeter en Persephone, Tempel van Vulcanus en de Tempel van Asclepius.

Noto is een gerenoveerde plek voor de oude bergstad Netum die in de 18e eeuw verwoest werd. Er zijn verschillende toeristische attracties te vinden zoals de Cavagrande del Cassible Nature Reserve, Vendicari Nature Reserve en de historische steden Modica en Ragusa.

Villa Romana del Casale. Hier vind je de meest complexe mozaïeken uit het Romeinse Rijk. De Villa staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is sinds de 12e eeuw verlaten.

Tempel van Selinunte. Dit is één van de grootste tempels in Sicilië. Selinunte heeft acht tempels die dateren uit de 5e eeuw voor Christus. Rondom het complex kun je monumentale overblijfselen vinden.

Syracause en het Parco Archeologica della Neapolis. In het archeologische park vind je één van de grootste theaters uit de oude wereld. Het is gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en je kunt de steengroeven bezoeken waar de bouwstenen uit werden gewonnen.

 

Ga voor een tocht door de natuur

Sicilië heeft talloze reservaten, parken en tuinen vol met leven. Er zijn een aantal schilderachtige uitzichten over zee die een bezoek zeker waard zijn. Je vindt hier een uniek uitzicht over het heldere, turquoise water. Je kunt ook de vurige schoonheid van de vulkanische landschappen bekijken.

Scala Dei Turchi. Het Scala Dei Turchi is een cliff van kalksteen die bekend staat om zijn uitgehouwen treden. Je kunt hier altijd de dag afsluiten met een prachtige zonsondergang.

De Aeolian eilanden. Deze groep vulkanische eilanden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het eiland Vulcano is populair vanwege de modderbaden, prachtige landschappen, stranden en thermale warmwaterbronnen.

Rijd naar de topbestemmingen op Sicilië

Ga je naar Sicilië en zoek je een manier om het maximale uit de reis te halen zodat je zoveel mogelijk dingen kunt zien en doen? Het eiland per auto ontdekken is de beste manier om te kunnen genieten van de historische uitzichten en outdoor activiteiten, bezoek deze website voor meer informatie. Je kunt online een auto huren en deze ophalen op de luchthaven voor een prijs tussen de $30,- tot $70,-.

Voordat je weg kunt rijden moet je een internationaal rijbewijs laten zien. Ook moet je de leeftijd hebben dat je legaal mag rijden.

 

https://www.autoitaly.nl