Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Handgrepen kopen? Lees onze handige tips en trucs

Je wil mooie handgrepen kopen, maar dat is geen makkelijke klus. Dat heeft vooral te maken met de enorme keuze die je hebt. Terwijl je ook met een aantal zaken rekening moet houden. De exemplaren die je kiest moeten niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar als die niet makkelijk te bedienen is, kan voor enorm veel ongemak zorgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Wil je zeker weten dat je beste grepen koopt? Lees dan snel onze blog met handige tips en trucs.

Wat wil je en heb je ook nodig

Het eerste dat je kunt doen wanneer je gaat shoppen voor handgrepen is om voor jezelf te bepalen wat je wil en wat je nodig hebt. Dan heb je ook een goed idee van waarnaar je op zoek bent en kun je producten die in aanmerking komen trechteren. Dat zorgt al voor minder keuzestress terwijl je jezelf ook alleen focust op de handgrepen die in aanmerking komen. Je kunt bijvoorbeeld letten op de kleur en de stijl van de greep, maar ook op het bedieningsgemak, installatiegemak en het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Voor handgrepen buitenshuis moet je bijvoorbeeld altijd kiezen voor materialen die ook weersbestendig zijn.

Handgrepen in verschillende stijlen

Evenals raambeslag kun je handgrepen in verschillende stijlen aanschaffen. Denk aan stijlen, zoals klassiek, modern, landelijk of industrieel. De keuze die je maakt laat je vooral afhangen van wat je mooi vindt, maar houdt er wel rekening mee dat de grepen ook bij de stijl van je woning of het interieur moet passen. Heb je een klassieke inrichting? Dan kies je logischerwijs ook sneller voor landelijke of klassieke handgrepen terwijl je bij een modern of industrieel interieur sneller kiest voor deurbeslag dat hierbij past. 

Kwaliteit komt altijd op de eerste plaats

Een ander belangrijk aandachtspunt heeft betrekking op de kwaliteit van de handgrepen. Handgrepen zijn niet overdreven duur, maar de prijzen lopen wel uiteen. Hierin is de regel dat je beter iets meer geld kunt besteden als je ook zeker weet dat je een hoogkwalitatief product koopt dat lang meegaat. Goedkoop is toch vaak duurkoop en je wil natuurlijk niet binnen een korte tijd je handgrepen vervangen, omdat ze bijvoorbeeld versleten zijn. Ze worden immers intensief gebruikt en dan heb je dus wel meer baat bij een product dat slijtvast is. Zoals varianten van RVS die in de regel dus wel iets duurder zijn. 

Handgrepen en de garantie

Nog zo’n belangrijk aandachtspunt dat we moeten benoemen. De garantie op handgrepen. Kies voor een aanbieder en merk die goede garantievoorwaarden heeft. Zo heb je altijd een vangnet mocht er iets onverwachts gebeuren met je handgrepen. De garantievoorwaarden verschillen per aanbieder en merk en het is dus goed om dat met elkaar te vergelijken. Het kan je keuze namelijk beïnvloeden. Als je dan toch bezig bent kun je ook gelijk de prijzen vergelijken. Misschien zijn de handgrepen die je wil bij de ene aanbieder net iets goedkoper dan bij de andere.

Ben je ook benieuwd naar de andere mogelijkheden? Bekijk dan ook zeker deurklinken.