Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Inspiratie voor een prachtige tegelvloer

Wanneer je een nieuwe vloer in welke kamer dan ook wil laten maken, is het wellicht een goed idee om eens inspiratie op te doen voor tegels. Inspiratie op doen is natuurlijk nooit zo makkelijk geweest sinds het gebruik van internet er is. Ook zijn er nog een hoop andere manieren om inspiratie op te doen voor een tegelvloer. Een tegelvloer is natuurlijk niet voor niets al zolang ontzettend populair voor mensen die een vloer willen laten leggen. Dat heeft te maken met de veelzijdigheid van tegels, maar ook met de vele verschillende keuzes qua tegels die iemand kan maken wanneer hij wil gaan voor een tegelvloer. Ben je op zoek naar een tegelvloer? Doe eens inspiratie op voor de verschillende kamers waar je eventueel een vloer wil laten leggen.

Tegelvloer in de woonkamer

Veel mensen denken bij een tegelvloer al gauw aan de badkamer of keuken, maar een tegelvloer is ook absoluut geschikt voor de woonkamer. Zo zijn er een hoop verschillende decoratieve tegels die ontzettend mooi zijn voor een woonkamer. Tegenwoordig zijn er zelfs tegels die lijken op parket waardoor je dus het gemak hebt van tegels, maar ook het gemak hebt van een parketvloer. Een tegelvloer in de woonkamer kan op allerlei manieren zorgen voor de uitstraling die je zoekt. Een warme uitstraling, maar ook juist een strakke uitstraling wanneer je kiest voor tegels in bepaalde tinten en gemaakt van bepaald materiaal.

Tegelvloer in de badkamer

In de badkamer vinden we veelal nog steeds tegels. Dat heeft te maken met het feit dat er vaak veel met water gedaan wordt in een badkamer en water in een tapijt of parketvloer heeft vaak niet de voorkeur. Tegels kunnen veel beter tegen water en daarom is het ook vaak mogelijk om de tegelvloer door te trekken over de muur. Op die manier ontstaat er een mooi effect omdat alles in hetzelfde motief is. Ook is het natuurlijk mogelijk om iets heel anders op de muur te doen qua tegels zodat het juist een ander effect geeft, namelijk dat van contrast. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een hele hoop andere mogelijkheden wat betreft een tegelvloer voor de badkamer.

Tegelvloer voor de keuken

Ook in de keuken wordt er nog vaak voor tegels gekozen wanneer er een vloer gelegd moet worden. Allereerst natuurlijk omdat tegels vaak hygiënischer zijn en meer zijn afgewerkt. Hierdoor is het onmogelijk om etensresten en dergelijken achter hoekjes of naden te laten liggen. Nou kun je ook in de keuken kiezen voor tegels op de vloer, maar ook op de muren. Ook hierbij kun je dus een aangenaam effect creëren.

Tot slot

Dat is natuurlijk maar een kleine greep van de mogelijkheden die er zijn wanneer je kiest voor een tegelvloer. Tegels kunnen in verschillende patronen, op verschillende manieren gelegd worden waardoor je eigenlijk bijna zelf kan beslissen hoe de vloer er uit komt te zien. Ook zijn er veel mogelijkheden qua materiaal waardoor de vloer dus altijd bij jou past.

Wil de je de verschillende tegels bekijken en inspiratie op doen voor je nieuwe tegelvloer? Bezoek dan de website van De Tegel Boutique.

https://www.detegelboutique.nl/