Ererondje
Image default
Vakantie

Istanbul Bezoeken

Een wereldstad waar Europa en Azië samenkomen, dat is wat Istanbul is. Istanbul is een stad vol met historie. Eigenlijk is de stad Istanbul een museum opzich. Je kunt in de stad honderden moskeeën vinden. Daarnaast heb je ook prachtige paleizen, musea en kerken. In dit artikel zullen we je daarom vertellen over de echte aanrader die je zeker weten moet gaan bekijken wanneer je in de grootste stad van Turkije bent.

 

Waar Turkije allereerst om bekend staat zijn haar hamams. We raden je ook zeker aan om een te gaan kijken in een hamam wanneer je Istanbul bezoekt. In een hamam zul je heerlijk ontspannen en volledig herboren weer de stad in lopen. In Nederland zie je ook dat hamams steeds populairder beginnen te worden. Voor de mensen die in Nederland al eens zijn geweest is het leuk om eens een authentieke hamam in Istanbul te bezoeken.

 

Turkije is natuurlijk ook beroemd om andere dingen. Zo heb je in Turkije bijvoorbeeld de beste shisha van de wereld. In nederland is de shisha ook heel erg populair en zo vind je in Nederland dan ook al heel veel shisha bars door heel het land. Maar ook hier is het leuk om eens een echte Turkse shisha bar te bezoeken. De sfeer en alle verschillende shisha smaken zullen erg indrukwekkend zijn.

 

Zoals ik eerder in het artikel al zei, Istanbul kent honderden moskeeën. Veel van deze moskeeën zijn zeer mooie en indrukwekkende gebouwen die het bezoeken dubbel en dwars waard zijn. Je moet alleen zeker niet vergeten dat het in eerste instantie gewoon een gebedshuis is waar mensen zo’n vijf keer per dag komen om te gaan bidden. Houd hier dus uit respect zeker rekening mee.

 

In Istanbul is het wat betreft het vervoer allemaal goed te doen. In de stad rijden eigenlijk overal wel taxi’s rond die jou voor een zeer klein bedrag overal naartoe brengen. Je moet er alleen wel aan denken dat taxi’s in de spits net zo vast staan als andere auto’s. Het wil nog eens heel druk zijn op de weg in Istanbul. Gelukkig heb je wat betreft het openbaar vervoer ook heel veel keuze.

 

Voor meer info : https://premium-hookahs.nl/