Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Kalkverf

Kalkverf is een soort verf die de laatste tijd steeds meer gebruikt wordt als muurverf. Het geeft een bijzondere atmosfeer en is een echte natuurverf. Kalkverf is volkomen natuurvriendelijk, is ademend, onbrandbaar en  weert groene aanslag. 

 

Het gebruiken van kalkverf gaat wat anders dan het gebruiken van andere muurverven. Een goede voorbereiding is belangrijk voor het bereiken van een optimaal resultaat. Het is aan te raden om eerst te oefenen op een ander stuk materiaal alvorens te verven op de muur.

 

Bestrijk de muur eerst met Wallprim. Wallprim is een primer en primers dienen ertoe de poreusheid van de muur te blokkeren. Ook is de muur egaler en ziet het eindresultaat er beter uit. Ook hecht kalkverf beter aan de primer dan aan een kale muur. Wacht tot de primer droog is voordat je verder gaat met het aanbrengen van de volgende laag.

 

Vervolgens kan je de kalkverf gaan aanbrengen. Meng eerst tot 10% van het verf met water. Als je meerdere blikken verf hebt is het aan te raden om alle blikken bij elkaar te stoppen en dan te mengen, omdat je anders het risico loopt om kleurverschillen te hebben. Voor het aanbrengen van de kalkverf op de muur zijn er verschillende gereedschappen, maar gebruik in geen geval een roller. Bij het gebruiken van een roller zal je heel makkelijk zien waar de verf overlapt. Probeer altijd natte verf op natte verf te gebruiken en let erop dat bij het eindresultaat je zal kunnen zien op welke manier je waar hebt geverfd. Overigens is het belangrijk om bij dit alles handschoenen te dragen, omdat het kalk in de verf vocht kan onttrekken aan je huid.

 

Nadat de eerste laag is aangebracht, moet je 8 uur wachten voordat je de tweede laag aan kan brengen. De tweede laag zorgt voor extra bescherming en bepaalt de uiteindelijke kleur van de muur, als er tenminste geen derde laag wordt aangebracht. 

 

Voor meer info : https://www.moosefarg.nl/

Gerelateerde artikelen

gecertificeerde slotenmaker in Den Haag

Badkamer ontwerpen

Kindermeubilair