Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Laat een professional uw boomstronk verwijderen

Wanneer een boomstronk in de weg staat dan kunt u het beste de boomstronk laten verwijderen. U kunt het verwijderen van een boomstronk ook zelf proberen te doen, maar in de meeste gevallen is er voor het verwijderen van een boomstronk zwaarder geschut nodig. Denk bijvoorbeeld aan een graafmachine of een stobbenfrees.

Als een boomstronk verwijderd moet worden dan zal in de meeste gevallen een hoveniersbedrijf ingehuurd worden. Een hoveniersbedrijf beschikt namelijk over de kennis en machines om een boomstronk op een efficiënte manier te verwijderen.

Voor het verwijderen van een boomstronk zijn verschillende methodes beschikbaar. Welke methode ingezet zal worden is afhankelijk van uw budget en de grootte van de stronk, de positie van de stronk en de bereikbaarheid van uw tuin

Afhankelijk van de uitkomsten op de bovenstaande factoren kan er bepaald worden hoe de boomstronk het beste verwijderd kan gaan worden en welke methode er ingezet moet worden. De verschillende methodes voor het verwijderen van een boomstronk zijn het uitgraven van de stronk, het uitfrezen van de stronk en het uit de grond trekken van de stronk. 

We zullen de methodes voor het verwijderen van een boomstronk hieronder toelichten.

De boomstronk handmatig of met een graafmachine uitgraven

Wanneer de plek waar de boomstronk staat het toelaat dan kan er een kleine graafmachine ingezet worden die de boomstronk zal uitgraven en met wortels en al uit de grond zal trekken. Wanneer er onvoldoende ruimte voor het inzetten van een graafmachine beschikbaar is dan kan de boomstronk met de hand uitgegraven worden. Daarbij worden alle boomwortels met de hand doorgezaagd en wordt dit proces herhaalt tot de boomstronk in zijn geheel vrij komt te liggen.

De boomstronk uitfrezen

Een zeer efficiënte methode om een boomstronk te verwijderen is het uitfrezen van een boomstronk. Het uitfrezen van een boomstronk gebeurt met een stobbenfrees die ook wel een stronkenfrees wordt genoemd. Het grote voordeel van zo’n freesmachine is dat deze onder het maaiveld kan werken. Zowel de boomstronk als de bijbehorende boomwortels worden verpulvert tot er niets meer overblijft.

De boomstronk uit de grond trekken

Wanneer de boom nog jong is en de stronk nog klein is kan een boomstronk met de hand of met een voertuig zoals een tractor of een 4×4 aangedreven voertuig uit de grond getrokken worden. Voor het inzetten van deze methode is er wel voldoende ruimte nodig. Het risico bij het inzetten van deze methode is dat de stam van de coniferenboom kan breken en de boomstronk alsnog uitgegraven moet worden.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/boomstronk-verwijderen/

Gerelateerde artikelen

Een modern knikarmscherm

Mosa tegels

Voordelen van een rieten dak op een rij