Ererondje
Image default
Groothandel

Onthardingszout: een kleine investering met grote gevolgen

De naam zegt het al, onthardingszout is zout dat iets hards zacht maakt. In dit geval betreft het hard water, want met dit zout verwijdert u kalk en magnesium. Het zout wordt toegevoegd aan waterontharders, in het reservoir van uw afwasmachine en aan waterverzachters. Omdat het uit blokken of korrels bestaat, geeft het daar geleidelijk zout af aan het water. Met zacht water gaan uw apparaten langer mee, verdwijnt kalkaanslag uit uw leidingen en van uw elementen en kunt u het gebruik van reinigingsproducten halveren. Voor een relatief zeer lage prijs, zijn de gevolgen dus enorm.

 

Regeneratiezout voor waterontharders

In waterontharders wordt het onthardingszout van H. van Namen B.V. gebruikt om de cilinders die het water filteren te reinigen. Dat wordt regenereren genoemd. De cilinders zijn gevuld met negatief geladen harsbolletjes en die bolletjes trekken kalk en magnesium aan. Als deze verzadigd zijn, worden de mineralen weggespoeld met de zoutoplossing en krijgen ze hun negatieve lading terug. Het zout dat gebruikt wordt voor waterontharders is soortgelijk aan keukenzout, maar bestaat uit korrels of blokken. Daardoor wordt er exact genoeg zout aan het water toegevoegd en bent u gegarandeerd van zacht water op elk moment van de dag.

Zout voor afwasmachines

Ook in afwasmachines wordt gebruikgemaakt van onthardingszout. Daar is een speciaal reservoir voor en u doet daar dan zoutkorrels in. Vanaf het moment dat u dat gedaan heeft, zult u zien dat uw glazen glanzend uit de machine komen. De doffe en soms witte laag die voorheen te zien was is verdwenen. Dat komt doordat het water zacht is en er zich dus geen kalkaanslag meer vormt op uw vaat.

Gebruik geen keukenzout

Onthardingszout is niet duur en het is dus niet nodig om te besparen. Gebruik daarom geen keukenzout, want dat is te fijn. Daardoor gaat het klonteren, aankoeken en zal het uw apparaten juist verstoppen in plaats van helpen.

https://www.vannamen.nl/

Gerelateerde artikelen

Een microscoop van het topmerk Motic kopen bij deze specialist

Bij deze specialist kun je online een schuimblusser voor op kantoor kopen

De handigste producten voor in de tuin, zoals handige zaaibakjes