Ererondje
Image default
Beauty en verzorging

Rieten daken zijn goed voor de wereld

Een rieten kap kan in de goede omgeving zo mooi ogen. Misschien droom je er wel over om ooit zo’n kap op je eigen huis te hebben, maar twijfel je over de kosten. Er zijn nog meerdere nadelen aan een rieten dak, maar de vele voordelen worden vaak vergeten. Er zijn een hoop tips te vinden over waar je op moet letten voordat je een rieten dak aanschaft en waar je op moet letten door de jaren heen. Een rieten dak is ook nog eens erg goed voor het milieu. Ben jij een milieubewust persoon? Lees dan snel verder! Het zal je verbazen hoe goed een rieten dak voor de natuur is. 

Het materiaal is duurzaam en bestaat uit natuurlijke materialen en het geeft het huis een gevoel van karakter. Door de holle stengel hebben rieten daken een goede isolatie. Ook reflecteert het warmte, wat betekend dat het in de zomer binnen lekker koel blijft en in de winter blijft het lekker warm. Door de natuurlijke materialen blijft het jaren goed werken. Is het dak aan vervanging toe? Dan wordt et oude riet hergebruikt als brandstof of meststof. Je bent dus erg milieubewust bezig met deze keuze. 

Na enige tijd kunnen er mossen en algen in het riet vormen. Hierdoor is de verzorging van het dak erg belangrijk. Mos en alg kan het riet afsluiten van licht en lucht en als gevolg zal het riet na een flinke regenbui veel langer nat blijven. Je kan het dak jaarlijks met een algen-dodende spray behandelen en het mos is te verwijderen door middel van kammen. Hoe lang je dak mooi blijft hangt af van verschillende factoren zoals het weer en hoe goed je er voor zorgt. Als het dak goed is aangelegd en goed verzorgd wordt, kan een rieten dak wel zo’n 25 jaar meegaan.  

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl