Ererondje
Image default
Banen en opleidingen

Sollicitatie Tips

Een sollicitatiegesprek kan soms je toekomst bepalen. Je wilt daarom natuurlijk altijd goed voorbereid voor de dag komen op het gesprek. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat ze eigenlijk bijna niet om je heen kunnen.

 

Let op je kleding

 

Uiteraard denk je na over wat je aantrekt naar je sollicitatiegesprek. Besteed echter ook goed aandacht aan de kleinere details. Poets je schoenen goed op en haal losse draadjes weg. Ook kan het in je voordeel werken om merkkleding te dragen. De gedacht is dan toch al gauw; ‘wie merkkleding draagt, zal wel succesvol zijn.’

 

Wat neem je mee

 

Meestal werken bedrijven met recruitment software en werving en selectie software dus hebben ze waarschijnlijk je diploma’s en dergelijke al gezien. Toch raden we aan alles alsnog mee te nemen zoals je cv en je diploma’s. Neem ook een paraplu mee zodat je niet zeiknat binnenkomt wandelen, mocht het regenen.

 

Bereid de klik voor

 

Vroeger moest je maar afwachten wie je tegenover je zou krijgen bij je sollicitatiegesprek. Vandaag de dag kun je je echter goed inlezen door bijvoorbeeld social media profielen te bekijken. Het is aan te raden daaraan te refereren tijdens het gesprek.

Mocht je niet zoveel kunnen vinden over je gesprekspartner kun je altijd kijken naar of het een man of vrouw is. Bij een man formuleer je resultaatgericht en bij een vrouw heb je het ook over relaties en processen.

 

Wees voorbereid op lastige vragen

 

Denk altijd van tevoren goed na over je sterke en slechte punten. Je kunt ook over verbeterpunten praten in plaats van slechte punten. Denk bijvoorbeeld aan je presentatietechnieken die je nog wilt verbeteren. Wees in dat geval wel voorbereid op de vraag hoe je dat gaat verbeteren. Soms stelt een recruiter ook rare vragen om je uit je comfort zone te halen, schrik hier vooral niet van.

 

Waarom ging je weg bij vorige werkgevers?

 

Waarom ben je weg bij je vorige werkgever? Dit is een vraag die je bijna zeker gesteld zal worden. Denk vooraf altijd goed na over een antwoord, vooral als je niet vrijwillig bent weggegaan. Wanneer je bent ontslagen is het zaak dat je vooral positief bent over de functie waarop je solliciteert. Blijf niet te lang stilstaan bij het ontslag.

 

Voor meer info : https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home