Ererondje
Image default
Rechten

Teken bezwaar aan tegen een strafbeschikking

Als je iets gedaan hebt dat niet helemaal door de beugel kan loop je kans daar een straf voor te krijgen. Als je echter een strafbeschikking krijgt opgelegd die rechtstreeks van de Officier van Justitie komt is het aan te raden een strafbeschikking advocaat in de arm te nemen. 

Nooit zomaar de strafbeschikking accepteren

Als je een strafbeschikking ontvangt betekent dit dat de Officier van Justitie zo snel mogelijk de zaak wil afronden zonder dat het tot een gang naar de rechtbank komt. In de praktijk blijkt echter dat een strafbeschikking vaak hoger uitvalt dan wanneer je zaak voor de rechter verschijnt. Alleen al om die reden is het wijsheid verzet te bieden tegen de strafbeschikking. 

Laat je bijstaan door een advocaat die goed op de hoogte is

Als je bezwaar wilt indienen doe je dit het beste met de hulp van een advocaat. Zij weten het beste hoe ze dergelijke zaken kunnen aanpakken en kunnen ervoor zorgen dat je strafvermindering krijgt of dat je zaak zelfs verworpen wordt met wat geluk. Als zij fouten ontdekken in je dossier (dat vaak onvolledig zal blijken te zijn) kunnen zij het daarop gooien en krijg je vrijwel zeker minder straf. Omdat zij weten waar naar te kijken kunnen zij doeltreffend te werk gaan. 

Gratis of betaalde hulp

En advocaat werkt natuurlijk niet voor niets maar als je weinig geld hebt kun je ook proberen of hij of zij Pro Deo voor je wil optreden. Veel advocaten spreken op voorhand een vast tarief af zodat je weet waar je aan toe bent. Als je graag wilt weten of een advocaat je kan bijstaan neem je eerst contact met ze op. Dit is veelal gratis en vrijblijvend dus je bent niet verplicht met deze advocaat in zee te gaan. 

Voor meer info :