Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Tips om je tuin leuk in te richten

Heb je binnenkort een tuinfeest? Of wil je gewoon lekker in de tuin kunnen zitten zonder dat het eruit ziet als een jungle? In dit artikel geven we je wat tips om je tuin leuk in te richten. Denk goed na over de indeling van je tuin, en hoeveel ruimte je hiervoor wilt reserveren. Ook is het belangrijk om te weten welke materialen je wilt gebruiken. Lees hieronder meer over een idee voor de tuin!

Handig om te weten

Heb je genoeg groen in de tuin? Of ga je voor een strak en modern tuinontwerp? Kies voor tuinmeubilair dat bij je tuin past, en maak er een plek van waar je graag vertoeven wilt. Vergeet niet om regelmatig te onderhouden! Een tuin vraagt wat liefde en aandacht, maar dan heb je er ook echt wat aan.

Kies tuinmeubilair dat bij je tuin past

Als je tuin klein is, kies dan voor tuinmeubilair wat minder ruimte inneemt. Bijvoorbeeld een compacte tafel met twee of drie stoelen. Als je tuin groot is, heb je meer keuze en kun je ook gaan voor een groot tuinset. Vergeet ook de sfeervolle accessoires niet! Een paar leuke plantjes en kaarsjes maken het af.

Welke tegels kies je?

Voor je tuin zijn er allerlei soorten tegels te koop. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt, want het kan een groot verschil maken in de uitstraling van je tuin. Ga je voor strak en modern? Kies dan bijvoorbeeld voor grijze of witte tegels. Wil je meer sfeer in de tuin? Denk dan aan terracottakleurige of houtlook tegels.

Planten in de tuin

Een tuin is niet compleet zonder planten. Kies bijvoorbeeld voor groenblijvende planten, zodat je tuin er ook in de winter mooi uitziet. Denk aan struiken, grassen of bloemen. Een tuin met veel bloemen is natuurlijk heel erg sfeervol!