Ererondje
Image default
Gezondheid

Tussen rook en damp

Bubblegum Cowboy

Hoe zou een reclame voor tabak er vandaag de dag uitzien? Ziet u de Marlboro Man al voor u? Op de uitgestrekte Amerikaanse prairie, terwijl een kudde wilde paarden in volle galop het stof doet opwaaien, zit deze stoere cowboy op een houten whiskeykrat bij zijn karavaan. Onder zijn versleten hoed vandaan ziet u hem de verte in turen, alsof hij grootse plannen aan het bekokstoven is. Dan ineens neemt hij een lange trek van zijn e sigaret, waar een blauw lichtje uit schijnt, en blaast vervolgens een enorme wolk strawberry shortcake bubblegum e-damp uit. “Come to where the flavor is” is nooit eerder zo’n toepasselijke slogan geweest.

 

Tijd voor een switch?

Tja, de e sigaret, ook wel bekend als “vape”, heeft misschien niet zo’n stoere mannen imago als de echte sigaret ooit had. Desalniettemin zijn er genoeg andere redenen om de traditionele stinkstokjes te verruilen voor het moderne alternatief. Naast dat het aanzienlijk goedkoper kan zijn is uw gezondheid een voor de hand liggende reden om over te stappen. Is dat ook gegrond? Hoe schadelijk de e smoker echt is weten we nog niet precies. Wat we wel weten is dat normale tabak roken zodanig slecht is, dat e sigaretten dat haast niet kúnnen overtreffen. In de vloeistof die hierin verdampt wordt zitten namelijk maar een beperkt aantal stoffen, die we ook vaak in onze dagelijkse voeding tegenkomen en over het algemeen als onschadelijk worden beschouwd. Dit in tegenstelling tot honderden bekende giftige stoffen in sigarettenrook.

 

Come to flavor country

En dan zijn er natuurlijk ook nog alle verschillende smaakjes! Van aardbei en vanille tot hotdogs en pindakaas, als het bestaat is er waarschijnlijk een e-liquid van gemaakt. Goed, ze klinken niet allemaal even aantrekkelijk, maar er is in ieder geval voor iedereen iets. Over het algemeen zijn de fruitsmaken wel het beste aan te raden. Voor alle e-liquids worden dezelfde smaakstoffen gebruikt die u ook in snoep en andere etenswaren vindt. Het is dus niet zo dat u plots allerlei chemicaliën binnenkrijgt waar we nog niets over weten. Bovendien zorgen deze zoete dampen uit een e sigaret ervoor dat uw huis, en u zelf, niet meer de onaangename geur dragen van traditionele sigarettenrook. Mocht u enigszins interesse hebben in de overstap naar het elektronisch roken, lees uzelf dan van tevoren goed in, het aanbod in apparaten en vloeistoffen is heel breed, en er zit voor iedereen iets tussen!

Gerelateerde artikelen

Help ik heb hyperpigmentatie wat nu?

Dit merk je als je stopt met roken

Hoe kom je van donkere vlekken in je gezicht af?