Ererondje
Image default
Gezondheid

Voel Je Beter met Lichttherapie

Bijna iedereen herkent dit wel; op een zonnige dag voelt u zich vrolijker en heeft u meer energie. Ons leven speelt zich echter grotendeels binnen af tegenwoordig. Hierdoor krijgen we minder zonlicht dan we zouden moeten krijgen. We sluiten ons dagelijks op in slecht verlichte kantoorgebouwen en wanneer we dan vrij zijn zitten we in ons huis voor de buis. Mochten we op een mooie dag wel lekker naar buiten gaan, dan verschuilen we onze ogen ook nog een achter een zonnebril die weer licht tegenhoudt.

 

We betalen hiervoor met onze gezondheid. De biologische klok van het lichaam raakt helemaal van slag waardoor we op verkeerde tijden bepaalde stoffen in ons lichaam aanmaken of juist niet aanmaken. Veel voorkomende klachten zijn moeheid, somberheid, weinig energie, langer slapen en toch niet uitgeslapen wakker worden. Dit zijn allemaal klachten die heel veel voorkomen.

 

Vooral in de herfst en winter wanneer de dagen korter en donkerder worden neemt het aantal mensen met gezondheidsklachten als gevolg van te weinig licht toe. Dit wordt ook wel herfstmoeheid of winterdip genoemd.

 

Met lichttherapie kunt u echter de biologische klok van het lichaam op een veilige en natuurlijke manier herstellen. Een belangrijk advies hierbij is om een goede lichttherapie lamp met een korte dagelijkse behandelduur te kopen.

 

Naast een tekort aan voldoende daglicht kunnen er meerdere oorzaken zijn waardoor de biologische klok van het lichaam niet meer gelijk loopt met je normale dag- en nachtritme. Belangrijke oorzaken zijn leeftijd, het afreizen naar een bestemming in de wereld waar de lokale tijd afwijkt van het land van vertrek, trauma, ziektes en genetische aanleg. Lichttherapie kun je daarom het hele jaar doen. Ook in de lente en zomer! Met lichttherapie enkel in de ochtend behaal je al erg goede resultaten.

 

Iedereen voelt zich beter op een zonnige dag! Is deze dag er niet, dan is lichttherapie een perfecte oplossing om alsnog fijn de dag door te komen.

 

Voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl/