Ererondje
Image default
Groothandel

Voordelen van een bandopwinder voor uw rolluik

Bij het aanschaffen van rolluiken komt u voor de keuze tussen elektrische rolluiken en handmatige rolluiken te staan. Een bandopwinder voor uw rolluik heeft diverse voordelen, maar ook een rolluikmotor kan een goede keuze zijn. Door zich hierin te verdiepen, maakt u eenvoudig de juiste keuze voor uw situatie. Zo slaapt u binnenkort beter in een donkere ruimte en houdt u de warmte buiten op hete zomerdagen.

Een bandopwinder voor uw rolluik is een voordelige keuze

Een rolluik met een bandopwinder is een voordelige keuze. In vergelijking met elektrische rolluiken, zijn bandopwinders een stuk goedkoper en heeft u dus voor veel minder geld nieuwe rolluiken. Ook wat reparaties betreft, is een rolluik met een bandopwinder een goede keuze. Reparaties zijn namelijk relatief goedkoop en makkelijk uit te voeren. Bij elektrische rolluiken is dit anders: reparaties zijn dan vaak ingewikkeld en duur.

Een rolluikmotor is gemakkelijk in gebruik

Een alternatief voor de bandopwinder is de rolluikmotor. Het grote voordeel hiervan is dat rolluiken met een rolluikmotor gemakkelijk te bedienen zijn. Zeker voor ouderen of mensen met minder kracht biedt dit uitkomst. Daarnaast kunt u de rolluiken met motor op afstand via uw smartphone bedienen, wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent of vanaf uw werk de rolluiken wilt sluiten. De rolluiken worden altijd op correcte wijze gesloten en zo krijgt u minder snel schade. Wanneer u echter schade heeft, is dit ook meteen een stuk duurder.

Repareer uw rolluiken met losse onderdelen

Zowel aan een bandopwinder voor uw rolluik als bij een rolluikmotor kunt u schade hebben. Het is dan niet nodig om de rolluiken volledig te vervangen, maar u kunt dit repareren met losse onderdelen. In de webshop Shadowparts vindt u een ruim assortiment aan onderdelen voor rolluiken en zonneschermen die u binnen twee werkdagen in huis heeft. U kunt dan zelf het kapotte onderdeel van de rolluiken vervangen, waardoor u een hoop geld bespaart.