Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Vrijstaande waterdamp open haarden

Als u overweegt een vrijstaande waterdamp haard aan te schaffen, zijn er een paar factoren die u moet overwegen. Opti-Myst technologie, aparte watertank, levensecht vlameffect, en de kosten zijn slechts een paar van de factoren om te overwegen. Leer hoe u een waterdamp haard bedient in een Rise online cursus. Gebruik vervolgens die kennis om een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen. En vergeet niet om op de hoogte te blijven van meer tips en trucs.

Als u op zoek bent naar een vrijstaande waterdamphaard, is de Dimplex Opti-Myst-technologie het overwegen waard. Deze unieke technologie wordt gebruikt in haarden die echt vuur simuleren en produceert prachtige waterdampvlammen. Het maakt gebruik van LED-lampjes om de illusie van dansende vlammen en rook te creëren. De haard maakt ook gebruik van ultrasone technologie, die ultrasone golven creëert die water verstuiven om prachtige, realistische vlammen te produceren. In tegenstelling tot een echt vuur, produceert de waterdamp geen vocht, dus uw vochtigheidsgraad wordt niet beïnvloed.

De Opti-Myst technologie voor vrijstaande waterdamphaarden is een revolutionaire benadering voor het creëren van realistische vlameffecten zonder het gevaar van echt vuur. Met dit type haard kunt u traditionele houtblokken of eigentijdse stenen gebruiken om uw huis een authentiek haardvuur te geven. Deze technologie is ook groen en milieuvriendelijk, en kost slechts een paar cent per dag om te gebruiken. Door waterdamp als brandstof te gebruiken, produceren deze haarden ook geen uitstoot.

 

Afzonderlijk waterreservoir

Bij het kiezen van een vrijstaande waterdamp haard, is het eerste wat u moet overwegen of u een aparte watertank nodig heeft. Veel waterdamphaarden hebben een watertank die kan worden verwijderd als u meer water wilt toevoegen of de tank helemaal wilt verwijderen. Deze toestellen gebruiken water en kalk om waterdamp te produceren. U zult uw toestel regelmatig willen reinigen om kalkvorming te voorkomen en ervoor te zorgen dat onderdelen langer meegaan. Veel modellen hebben hun eigen naam, waaronder Opti-Myst.

Elektrische waterdamp haarden zijn ontworpen om in een decoratieve Xaralyn ommanteling te passen. Het belangrijkste kenmerk van deze haarden is de waterdamp technologie. Wanneer het water in de tank verdampt, wordt het zichtbaar door ingebouwde gloeilampen. Deze weerkaatsing van licht creëert de illusie van een echt vlammenspel. De damp is niet zo heet als een echt vuur, dus het is een uitstekende keuze als u niet wilt investeren in een houthaard.

 

Levensecht vlameffect

Onder de talrijke kenmerken die moderne waterdamphaarden bieden, is een van de meest indrukwekkende het realistische vlameffect. Naast de warmte van de vlammen hebben veel waterdamphaarden ook een apart waterreservoir. Hierdoor wordt de waterdamp door natuurlijke luchtstromingen in verschillende richtingen getrokken en ontstaat een realistisch vlammenspel. Bovendien hebben deze haarden ook een optie om de rook van een echt vuur na te bootsen.

Naast het realistische vlameffect kunnen waterdamphaarden helpen om uw huis veilig en gezond te houden. Sommige van deze modellen maken gebruik van holografische technologie om een video van een echt vuur op de houtset te projecteren. Op die manier kunt u de vlammen zien alsof ze echt branden. Er zijn echter een paar dingen die u in gedachten moet houden voordat u een van deze producten aanschaft.
Kosten

Een vrijstaande waterdamp haard is een geweldige optie voor huiseigenaren die een vuurvrij alternatief willen voor standaard elektrische haarden. Deze haarden maken gebruik van waterdamp om te branden, en ze worden meestal in een muur ingebouwd. Ze worden beschouwd als veiliger dan standaard haarden, omdat waterdamp koel blijft om aan te raken. De kosten van een waterdamp haard variëren, gebaseerd op het ontwerp, de constructie, en de kenmerken.

De installatie van een waterdamp haard is eenvoudig. De waterdamphaarden worden geleverd met instructies over hoe u ze moet installeren. U hebt een ruimte rond de haard en een stopcontact nodig. Ze zijn ontworpen om gemakkelijk door iedereen met basis doe-het-zelf vaardigheden te worden geïnstalleerd. Sommige waterdamp haarden vereisen ook een professionele installatie. Om meer te leren over het installeren van een waterdamp haard, bekijk AFire’s instructie video.
Installatie

Het installatieproces van een vrijstaande waterdamp haard is eenvoudig. De installatie vereist alleen het gebruik van een standaard elektrische stekker en een behuizing. In de meeste gevallen hebben deze haarden geen speciale installatie-instructies nodig. De installatie van een waterdamp haard kan binnen een paar uur worden gedaan. Om er een te installeren, moet u eerst de kamer voorbereiden. Vervolgens sluit u de waterverwarmer aan op het leidingsysteem. Zodra de waterverwarmer is geïnstalleerd, kunt u de vuurruimte creëren door deze te vullen met leidingwater. s Nachts zullen de vlammen helderder lijken op een donkere achtergrond en zullen de sterren beter zichtbaar zijn. Houd ook de helderheid van uw kamer normaal om de vlammen niet te veel te belichten.

Het installeren van een waterdamphaard is eenvoudig en vereist geen ontluchting. U kunt er een installeren in de hoek van uw kamer of aan een muur. Deze haarden zijn zeer geschikt voor residentiële en commerciële toepassingen.