Ererondje
Image default
Internet marketing

Waarom een ondernemingsplan opstellen cruciaal is

Een ondernemingsplan opstellen voor je nieuwe business

Het is zover: jij bent klaar om een nieuwe business op te zetten. Voordat je begint is het aan te raden om te kiezen voor een ondernemingsplan opstellen. Het is niet verplicht bij het starten van een zaak, maar het geeft je enorm veel richting. Je beschrijft er een aantal zaken in die voor zowel jouw als voor eventuele investeerders belangrijk zijn. De drijfveren van jou komen naar voren: waarom kies jij ervoor om een onderneming te starten? Vervolgens beschrijf je hoe jouw business er organisatorisch uitziet. Wat ga je doen en met wie doe je dat? Daarna kijk je naar de financiële stap: hoe ga jij omzet draaien en binnen welke termijn behaal jij welke winst? Plus: wat zijn je kosten? Vervolgens verdiep je je in de marketing. Hoe ga jij ervoor zorgen dat je klanten gaat aantrekken? Wie spreek je aan en waar zijn zij te vinden? Als laatste neem je jezelf ook mee in dit document. Je onderneming is immers aan jou gekoppeld. Een ondernemingsplan opstellen helpt je dus om al deze zaken op te schrijven.

Probeer investeerders te overtuigen

Als jij voor je onderneming graag geld wilt ontvangen van investeerders, dan moet je hen wel kunnen overtuigen om zaken met je te doen. Een ondernemingsplan opstellen is daarvoor de perfecte methode. Beschouw het vanuit het oogpunt van een mogelijke investeerder. Hoe interessant is jouw business voor hem of haar? Wat zijn de risico’s en wat levert het mogelijk op? Ook is het persoonlijke onderdeel van belang. De investeerder wil graag weten met wie hij of zij zaken doet. Dikwijls kijken ze hierbij naar werkervaring, leeftijd en andere zaken. Wees dus zo volledig mogelijk.

Concrete doelstellingen helpen je onderneming verder

Niets is zo vervelend als doelstellingen die heel vaag zijn en veel te breed ingestoken worden. Doordat je werkt aan je ondernemingsplan opstellen moet je veel concreter gaan kijken naar je doelstellingen. Wat wil je echt bereiken? En als dat meerdere dingen zijn: deel ze op. Je moet het kort kunnen uitleggen aan mensen die je in het voorbijgaan kunt spreken. Zie het daarom als een soort elevator pitch.

Ondernemingsplan laten opstellen

Als jij hulp nodig hebt hierbij dan is je ondernemingsplan laten opstellen een goed advies. Uiteraard blijf jij altijd in control als het gaat om ideeën en plannen. Een specialist zal er voor zorgen dat deze effectief opgeschreven worden. Zo weet jij zeker dat je klaar bent om je business te beginnen. Een ondernemingsplan opstellen zorgt voor een grote boost in het zelfvertrouwen binnen je onderneming.

https://www.omcbase.nl/ondernemingsplan-opstellen/