Ererondje
Image default
Wijn

Whiskey glazen: wie gebruikt er in 2015 nog steeds een sapglas?

Als je net begint met whiskey drinken dan is er nog een hele wereld die je kan gaan ontdekken. Whiskey glazen zijn er één van, maar in het begin ben je nog niet zo bezig met de presentatie. Je bent vooral bezig met welke whiskey er het beste bij je past. Dit kan een wat zoetere Bourbon whisky zijn of juist een scherpe Schotse whisky. Als je er eenmaal uit bent dan heb je al snel een echte favoriet. Voor je het weet bestel je online een paar whiskey glazen. Want wie drinkt zijn favoriete drankje anno 2015 nou nog uit een sapglas?

Het voordeel van echte whiskey glazen.

Ik hoor mijn moeder het nog zeggen. Waarom heb je in hemelsnaam kristallen whiskey glazen nodig? Je kan toch gewoon het sapglas uit de kast pakken. Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar zo’n sapglas doet natuurlijk niet wat ik graag wil. Whiskey bestaat uit diverse aroma’s die samen de smaak bepalen. Als je een verkeerd glas gebruikt dan komt jouw favoriete drankje helemaal niet tot zijn recht. Je hebt een hoop geld betaalt voor zo’n fles whisky dan mag zo’n whiskey glazen set er ook wel een keer vanaf. Je hebt zo eindelijk een glas waarbij je niet net een beetje het nasmaakje proef van het sapje ervoor. Dat is toch hartstikke zonde als je net een whiskey fles van € 40 openmaakt? Durf te investeren in echte whiskey glazen en geniet nog meer van je favoriete drankje.

Whiskey glazen voor in de vaatwasser.

De vaatwasser is altijd je beste vriend en niemand heeft zin om een paar whiskey glazen met de hand schoon te maken. Als je kiest voor whiskey glazen gemaakt van kristalglas dan krijg je niet van dat flut glas. Je krijgt gewoon echte kwaltieit die je kan gebruiken in de vaatwasser. Voor je het weet zijn je glazen helder en schoon. Alleen een whiskey karaf zou ik niet zo snel in de vaatwasser doen. Gewoon even omspoelen met lauw warm water is vaak al voldoende.

Voor meer info : http://www.whiskeyglazenshop.nl