Ererondje
Image default
Eten en drinken

Zalm met Aardappel en Artisjok Mix

De aardappelen, artisjokken en zalm gaan allemaal in dezelfde ovenpan. Dit zorgt ervoor dat je weinig werk hebt bij het opruimen. We gebruiken in dit recept ook kurkuma. Hier kan je kurkuma wortel kopen.

Ingrediënten

–       8 kleine rode nieuwe aardappelen, schoongeschrobt en in schijfjes gesneden

–       1 blik met artisjokken in water, uitgelekt en gehalveerd

–       1 lepel verse tijmblaadjes

–       1 lepel olijfolie

–       zout en peper

–       1 zalmfilet zonder huid (ong. 700 gram), gesneden in 4 stukken van 170 gram.

–       Half kopje gesneden peterselie

–       1 lepel Dijon mosterd

–       1 lepel wittewijnazijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Gooi de aardappelen, artisjokken, tijm, half lepeltje olie, zout en peper in de ovenschaal. Arrangeer de groentes aan de zijkant van de pan.
  2. Plaats de zalmstukken in het midden van de pan en druk ze samen. Zo vormen ze 1 lang stuk. Besmeer met olie en strooi zout en peper eroverheen.
  3. Zet de schaal in de oven, draai tussendoor (na ong. 10 minuten) de groentes 1 keer om. Wanneer alles licht gebruind en de zalm klaar is, haal je de pan uit de oven. In totaal moet de schaal ong. 20 minuten in de oven staan.
  4. In de tussentijd kan je de saus maken. Mix zout, peper, peterselie, mosterd, azijn en 1 lepel water door elkaar.
  5. Schuif voorzichtig de zalmstukken uit elkaar. Giet de peterseliesaus er overheen. Serveer met de groentes.

Tip

Doordat je de zalmstukken tegen elkaar drukt, blijven deze mals. Dit terwijl de groentes knapperig worden.