Ererondje
Image default
Industrie

Forceren: van handmatig naar geautomatiseerd

Bij forceren denkt u wellicht niet meteen aan een industrieel proces. Maar toch is het een term die al sinds de jaren 40 van de vorige eeuw heel gebruikelijk is voor de bewerking van verschillende materialen. In die tijd werd het forceren handmatig gedaan met behulp van een draaibank. De bewerking was vergelijkbaar met het werken met klei, maar dan met materiaal dat wat meer weerstand biedt. Vandaag de dag wordt forceertechniek in de meeste gevallen volledig geautomatiseerd, maar de basis van het proces is nog steeds hetzelfde. Er wordt gebruikgemaakt van een mal waar het materiaal als het ware omheen wordt gevouwen.

Forceren is specialistenwerk

Hoewel leerlingen van een technische basisopleiding er zeker mee vertrouwd worden gemaakt, is forceertechniek een specialistisch werk dat lang niet iedereen kan. Ook al wordt er nu gebruikgemaakt van geautomatiseerde toepassingen, dan nog zijn mensen nodig om het proces in goede banen te leiden. Forceren wordt toegepast op verschillende materialen. Aluminium is het meest bekende, maar het is ook toepasbaar op onder andere roestvrijstaal, tin, zink en koper. Voor alle materialen geldt een maximale dikte die verwerkt kan worden.

Meer informatie over forceertechniek

Wilt u meer weten over de techniek van forceren? Kijk dan op de website van Reijgers & Schallies in Amsterdam. Dit bedrijf beheerst deze techniek als geen ander omdat zij er al sinds 1946 ervaring mee hebben. In een professioneel gemaakte video op de website kunt u zien voor welke toepassingen forceren wordt toegepast. Uiteraard vindt u hier ook de contactgegevens voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Als u akkoord gaat met de prijsopgave voor uw opdracht, dan gaan de technici zo snel mogelijk aan de slag om deze uit te voeren in hun werkplaats in Amsterdam. Eerst wordt er een mal gemaakt, deze kunt u uiteraard ook zelf aanleveren, waarna met behulp daarvan de door u gewenste producten of halffabricaten worden gemaakt en afgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Dé specialist voor alles wat met grondverzet in Zeeland te maken heeft

Koop uw spankettingen bij dit bedrijf om zware lasten te verplaatsen

Groot lasersnijwerk besteedt u uit aan deze expert